Šanhajas delegācija augstu novērtē Latvijas nepiesārņotos lauksaimniecības produktus

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ķīnā augstu novērtē to, ka Latvijai ir izdevies saglabāt nepiesārņotu dabu, kas dod iespēju ražot drošus, kvalitatīvus un veselīgus lauksaimniecības produktus, šodien tikšanās laikā ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu atzinusi Šanhajas pašvaldības delegācija, informēja Zemkopības ministrijā.

Zemkopības ministrs Šanhajas delegāciju informēja, ka Latvijai ir ļoti liela interese par Ķīnas tirgu un Latvijas pārtikas ražošanas uzņēmumi ir gatavi tam piegādāt visdažādākos pārtikas produktus. Tāpat viņš apliecināja, ka Latvijā ražotie pārtikas produkti atbilst Eiropas Savienības augstajiem drošības standartiem, turklāt Latvija ir atzīta par vienu no zaļākajām valstīm pasaulē un var piedāvāt ekoloģiskus un veselīgus pārtikas produktus.

Savukārt Šanhajas delegācija apliecināja gatavību turpmākai sadarbībai, sniedzot nepieciešamo informāciju par nosacījumiem pārtikas produktu eksportam uz Ķīnu.

Pārtikas un lauksaimniecības produkti ir viena no nozīmīgākajām Latvijas eksporta nozarēm, kas 2014.gadā veidoja gandrīz 20% no kopējās valsts eksporta vērtības. Latvijas eksportā nozīmīga loma ir piena un gaļas produktiem, ņemot vērā gan augstos pašnodrošinājuma rādītājus, gan neseno piena kvotu likvidēšanu ES, tādējādi radot lielu potenciālu šo produktu eksporta izaugsmē.

Jau ziņots, ka Ķīnas Sertifikācijas un akreditācijas administrācija aprīļa beigās, kā arī jūnija sākumā publicēja Latvijas pārtikas ražotāju sarakstu, kuriem ļauts eksportēt uz Ķīnu sieru, piena pulveri, krējumu un arī saldējumu.

Sarakstā iekļauti šādi Latvijas eksportētāji: «Preiļu siers», «Rīgas piena kombināts», «Valmieras piens», «Latvijas Piens», «Cesvaines piens», «Rankas piens», «Smiltenes piens», «Smiltenes piena» Blomes pienotava, «Jaunpils pienotava» un «Rīgas Piensaimnieks».

Tāpat eksports atļauts konservētu, saldētu un kūpinātu zivju ražotājiem - AS «Brīvais vilnis», SIA «Gamma-A», SIA «Līcis-93» Ģipkas cehs, SIA «Līcis-93» Kolkas cehs, SIA «Karavela», «Dorado», SIA «Piejūra», SIA «Sabiedrība IMS», SIA «Saiva ANNO 1949», SIA «Saldus gaļas kombināts», SIA «Unda».

Svarīgākais
Uz augšu