LTV: pret Dombrovski KNAB sācis pārbaudi (192)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis pārbaudi par ekspremjera, Eiroparlamentā ievēlētā Valda Dombrovska («Vienotība») iespējamu interešu konfliktu, reaģējot uz medijos izskanējušu informāciju par aptuveni pirms gada valdības pieņemto lēmumu saistībā ar Hipotēku bankas reorganizāciju, kas it kā varētu būt bijis izdevīgs toreizējā premjera Dombrovska sievai, vēstīja LTV raidījums «Panorāma».

Viņš pats gan šo informāciju saista ar mēģinājumu ietekmēt nākamo vēlēšanu rezultātus, bet politikas eksperti uzskata –

šī izmeklēšana var Dombrovskim maksāt eirokomisāra amatu.

Pērn valdībai lemjot par valstij piederošās Hipotēku bankas kredītportfeļa pārdošanu, pārvirzītas tika arī toreiz premjerministra Dombrovska sievas uzņēmuma kredītsaistības. Atšķirībā no citiem kredītiem, tās pāradresētas «Rietumu bankai», un medijos izskanējis –

iespējams, personīga pazīšanās tieši šajā bankā ļāvusi Ārijai Dombrovskai samazināt kredītsaistību slogu.

KNAB izmeklēšanu par šo gadījumi gan uzsācis tikai tagad, pēc gada, reaģējot uz publikācijām medijos. Dombrovskis pats uzsver – viņš valdības lēmumā par bankas reorganizāciju nav piedalījies un attiecīgo sēžu vadīšanai nozīmējis finanšu ministru.

Dombrovskis noliedz, ka viņam, arī nepiedaloties lēmuma pieņemšanā, būtu iespēja ietekmēt lēmumu. «Tādām spekulācijām nav nekāda pamata, valdībā visi lēmumi tika pieņemti atbilstoši Finanšu ministrijas un piesaistītā konsultanta piedāvājumam,» LTV pauda ekspremjers.

Komentāri (192)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu