Sprādzienā tirgū Nigērijas ziemeļaustrumos iet bojā 31 cilvēks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vismaz 31 cilvēks gājis bojā, kad sprādziens nogranda pie noslogota tirgus Jemenas ziemeļaustrumu pilsētā Jolā, piektdien paziņoja vietējās civilās aizsardzības amatpersonas.

Nigērijas Nacionālās ārkārtas situāciju pārvaldības aģentūras pārstāvis Saads Bello teica, ka 31 cilvēks ir gājis bojā, bet 38 ir ievietoti slimnīcā pēc ceturtdienas vakarā Adamavas štata galvaspilsētas galvenajā tirgū notikušā sprādziena.

Pagaidām neviens nav uzņēmies atbildību, bet sprādziens notika laikā, kad pārdevēji slēdza tirdzniecību un citi steidza veikt pēdējos pirkumus, kas ir raksturīgas pazīmes ekstrēmistu kustības «Boko Haram» rīkotiem uzbrukumiem.

Grupējums pēdējās nedēļās ir pastiprinājis uzbrukumus pēc mēnesi ilga pieklusuma, kura laikā daudzu valstu pārstāvju grupējums «Islāma valsts» padzina «Boko Haram» no pilsētām, kurās ir pasludinājis islāma kalifātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu