Āboltiņa: Šī varētu nebūt vienīgā valdība šajā sasaukumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pašreizējā valdība varētu arī nebūt vienīga šajā Saeimas sasaukumā, tomēr valdības nomaiņa pašlaik nav dienaskārtībā, sacīja «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa.

«Mums ir vienkārši jārunā, kā strādājam tālāk,» pašreizējo situāciju koalīcijā komentēja Āboltiņa. Partneri šo situāciju un turpmāko sadarbību pārrunās pirmdien, 8.jūnijā, koalīcijas sanāksmē. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka partneri spēj strādāt kopā, tāpēc Āboltiņa neredz pamatu bažām par koalīcijas nomaiņu.

Arī pārējie koalīcijas partneri norāda, ka pašlaik par valdības nomaiņu vai jomu pārdali netiek diskutēts. Gan Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderis Augusts Brigmanis, gan nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai» līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars norāda, ka pašlaik nav pamata runāt par jomu pārdali vai valdības nomaiņu.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) vakar arī pauda - iespējams,

pēc Valsts prezidenta vēlēšanām attiecības starp valdības partneriem būs nedaudz nervozas, tomēr pašreizējā Saeimas sastāvā izveidot citu koalīciju ir ļoti sarežģīti.

Vērtējot situāciju koalīcijā kopumā, Straujuma uzsvēra, ka pamata satraukumam nav.

Tomēr jau iepriekš politiķi pauda, ka Valsts prezidenta vēlēšanas ir jautājums ne tikai par šīs amatpersonas izvēli, bet arī cīņa par ietekmi valdībā. Partneri arī iepriekš norādīja uz «Vienotības» vēlmi palīdzēt ZZS virzītam kandidātam Raimondam Vējonim tikt ievēlētam prezidenta amatā, šādi saglabājot līdzsvaru augstāko amatu sadalē starp partneriem, jo Saeimas priekšsēdētāja amats ir nacionālās apvienības pārziņā, bet premjers - «Vienotības». Tāpat partneri neizslēdza, ka tas varētu būt saistīts ar Āboltiņas vēlmi nākotnē iegūt premjera amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu