Kāds vēlētājs lūdzis atlikt vēlēšanas; cits sācis ēst vēlēšanu sarakstus (11)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas šodien kopumā noritējušas bez ievērojamiem starpgadījumiem, tomēr dažos iecirkņos fiksēti kuriozi notikumi, šodien žurnālistiem pastāstīja Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Jaunjelgavā kāds vēlētājs nezināmu iemeslu dēļ sācis grauzt vēlēšanu aploksni un mēģinājis apēst vēlēšanu sarakstus.

Savukārt kāds 77 gadus vecs kungs lūdzis vēlēšanas atlikt, lai paspētu iepazīties ar sarakstiem.

Viena iecirkņa darbiniekiem nācies mierināt kādu kundzi, kura bija ļoti sašutusi, ka vēlētājas reģistrācijas numurs iecirknī atšķiras no tā, kas norādīts informatīvajā vēstulē pirms vēlēšanām. Noskaidrojies, ka sieviete paskatījusies iepriekšējo vēlēšanu paziņojumu.

Rīgas 108.vēlēšanu iecirknī VEF Kultūras pilī sestdien ieradies kāds ārpus Rīgas dzīvojošs vīrietis, kurš vēlējies nobalsot, bet pēc tam, kad tas nav ļauts,

viņš dusmās saplēsa pasi un aizgāja,

pastāstīja iecirkņa vadītājs Ainārs Judeiks.

Tāpat 108.iecirknī bijuši mēģinājumi nobalsot ar tiesībām un «Rīdzinieka karti».

Savukārt 87.vēlēšanu iecirkņa Rīgas 45.vidusskolā vadītāja Sanita Zviedre pastāstīja, ka sestdien iecirknī kādai vecāka gada gājuma vēlētājai palicis slikti ar sirdi, tomēr no neatliekamās medicīniskās palīdzības viņa atteikusies. Iecirknī tajā brīdī bijis kāds iedzīvotājs ar dziednieka spējām, kas centies palīdzēt. Sievietei palicis labāk un viņa ar citu cilvēku palīdzību nogādāta mājās.

EP vēlēšanu Latvijā laikā nav saņemtas ziņas par tādiem pārkāpumiem, kas varētu ietekmēt vēlēšanu rezultātus, paziņoja Cimdars. CVK nav saņēmusi sūdzības par gadījumiem, kad kāds vēlētājs nebūtu iekļauts vēlētāju reģistros, ja viņam tur bija jābūt. Visi 952 vēlēšanu iecirkņi šodien ir strādājuši godam, izteicās CVK vadītājs.

Tajā pat laikā tikuši fiksēti vairāki balsošanas procedūras pārkāpumi. Visbiežāk gadījies, ka vēlētājs parakstījies neparedzētajā ailē, bet tas vienmēr ticis laikus konstatēts un fiksēts. Tomēr vienā gadījumā vēlētājs nav varējis novēlēt, jo viņam paredzētā aile jau bijusi aizņemta un nav bijis iespējams konstatēt, kuram paraksts pieder.

Cimdars atzina, ka vēlētāju aktivitāte šodien bijusi ļoti zema un vairs nevar cerēt, ka tā sasniegs 40%, bet drīzāk svārstīsies ap 30% uz vienu vai otru pusi.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu