Jaunietis, kurš atgriezies no darba ārzemēs: Latvijā arī var atrast labu darbu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daudzi dēvē ārzemes par iespēju jeb laimes zemi, jo šķietami tur dzīvot ir vieglāk - iespēja nopelnīt vairāk naudas. Lai gan pārsvarā uz ārzemēm laimi meklēt dodas parādnieki un/vai nelaimīgi cilvēki, riska kategorijā ietilpst arī potenciālie Latvijas nākotnes profesionāļi – jaunieši. TVNET bija iespēja aprunāties ar 22 gadus veco Armandu, kurš pērn atgriezās Latvijā no darba Anglijā. Viņš dalās pieredzē par piedzīvoto un stāsta, kāpēc atgriezās.

Jaunais vīrietis ir absolvējis koledžu un ieguvis vidējo profesionālo izglītību – ir namdaris. Savu nākotni saista ar darbu celtniecības nozarē.

Pirms darba meklējumiem ārzemēs Armands strādāja Latvijā, tieši celtniecības nozarē. Tomēr, nonācis parādu jūgā un zaudējis darbu, piekrita paziņu aicinājumam doties prom.

Ārzemēs strādāja par trauku mazgātāju, pārdevēju ātrajā ēstuvē un noliktavā par preču krāvēju.

«Protams, pēc visām īres maksām ārzemēs nopelnītā tēriņu nauda ir lielāka nekā Latvijā, tomēr arī vajadzības pieaug,» skaidro Armands.

Šā iemesla dēļ viņam naudu iekrāt īpaši neizdevās.

Viņš atgriezās Latvijā, jo darbu celtniecības nozarē viņam piedāvāja draugs. Ja nebūtu šā lieliskā piedāvājuma, viņš censtos atgriezties tāpat: pietrūka draugu, ģimenes un latviešu sabiedrības.

«Tur tu esi viens. Nav ar ko īpaši parunāt. Tur nav viegli,» stāsta Armands.

Šobrīd Armands neplāno doties darbā ārzemēs, bet, ja būtu ļoti labs piedāvājums no Skandināvijas valstīm, viņš šāda veida priekšlikumu izvērtētu.

Tomēr, viņaprāt, ārzemes nav nekāda laimes zeme un Latvijā ir daudz darbavietu, kur trūkst speciālistu.

Atliek vien mācīties un nebūt slinkam.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu