Druviete: Strauja algas palielinājuma skolotājiem, visticamāk, nebūs (64)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Strauja algas palielinājuma pedagogiem, visticamāk, nebūs, šodien, iznākot pie pedagogu protesta akcijas dalībniekiem, sacīja izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete. «Varam apliecināt, ka iepriekšējās valdības solītais tiks izpildīts, jau 2014.gada septembrī pedagogu darba samaksas pieaugums būs jūtams,» teica ministre.

Tāpat viņa apliecināja, ka ministrija, gatavojot budžeta pieprasījumu nākamajam gadam, par galveno prioritāti liks pienācīgas darba samaksas nodrošināšanu pedagogiem.

Druviete sacīja, ka līdzšinējā sadarbība ar pedagogus pārstāvošajām organizācijām lēmumu pieņemšanas procesā ir bijusi laba, un pateicas viņiem par to.

Vienlaikus ministre aicina saprast valsts finansiālo situāciju un uzsver, ka valdības uzdevums ir nodrošināt pienācīgu darba samaksu visiem darba darītājiem valstī. Tāpēc nākamā gada budžeta sagatavošanas procesā tikpat liela uzmanība tiks pievērsta ārstu, policistu un citu darbinieku atalgojumam.

Ministre iznāca pie protestētājiem, kad tie gājienā uz Doma laukumu šķērsoja ministrijas ceļu.

Vēlāk ministre kāpa uz skatuves protestētāju priekšā. Viņas uzruna noslēdza pedagogu piketu, un atšķirībā no Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas uzrunas, to nepavadīja izsvilpieni un pedagogu neapmierinātība.

Druviete uzsvēra, ka

neviens nav apmierināts ar esošo izglītības modeli

«nauda seko skolēnam», un sacīja, ka IZM pašlaik strādā pie jauna modeļa. Viņa pastāstīja par paveikto finansējuma palielināšanā un aicināja pedagogus iesaistīties izglītības nozares uzlabošanā.

Jau ziņots, ka, pārmetot valdībai pasīvu rīcību pedagogu atalgojuma jautājumu risināšanā, kā arī paužot atbalstu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) centieniem iegūt nozarei papildu finansējumu, protesta gājienā caur Rīgas centru šo pēcpusdien dodas vairāki tūkstoši cilvēku.

Aktīvisti pulcējās liepu alejā iepretim Ministru kabinetam. Aleja bija aizpildīta ar cilvēkiem, sākot no viesnīcas «Latvija» līdz pat Brīvības piemineklim.

Protestētāji devās gājienā pa Brīvības bulvāri uz Vaļņu ielu, kur atrodas IZM. Gājiens turpināsies līdz Finanšu ministrijai un tiks noslēgts Doma laukumā.

Gājiena dalībnieki praktiski bija apturējuši satiksmi

uz Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra pie ieejas Vecrīgā, vietā, kur tas krustojas ar Kaļķu ielu, jo tur ir gājēju pāreja.

Dalībniekiem rokās bija plakāti, kas vēsta - «Valstī nav saprātīgas un loģiskas izglītības politikas!», «Pieprasām lielāku finansējumu izglītībai», «Apmaksāt visus izglītības un zinātnes darbinieku darba pienākumus», «800 eiro kā Igaunijā» un daudzi citi.

Notikuma vietas tuvumā bija saskaitāmi aptuveni 30 policijas darbinieki, vairums no viņiem pulcējušies ap valdības māju.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu