Sestdien Vidzemes piekrastē notiks «Zaporožec» salidojums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 10.maijā notiks Zazklubs.lv rīkotais «Zaporožec» markas automašīnu salidojums - tā maršruts vedīs no Rīgas caur Saulkrastiem un Ainažiem uz Staiceli, informēja «Zazklubs.lv» pārstāve Marlēna Zamulovica.

Salidojuma dalībniekus un viņu automašīnas būs iespējams satikt un aplūkot Rīgā lielveikala DEPO stāvlaukumā Siguldas šosejā 6 laikā no plkst. 10:30 līdz 11:00, kā arī Minhauzena Pasaulē Duntes muižā laikā no 12:30 līdz 13:30.

Zaporožec pavasara salidojums notiek jau 4. gadu pēc kārtas, tas vienkopus pulcē šo automašīnu atjaunotājus, domubiedrus un interesentus. Šogad salidojumam ir pieteicies līdz šim lielākais dalībnieku skaits - 18 ZAZ automašīnas, sākot no 1961. gadā ražotā 965 modeļa jeb tautā sauktās «vabolītes» un beidzot ar 1990. gadā ražotu 968M modeli. Vairāk nekā pusei automašīnu, kas piedalīsies salidojumā, ir piešķirts vēsturiskā spēkrata statuss, kas apliecina automašīnas atbilstību tā oriģinālajam izskatam un stāvoklim.

Salidojumā piedalīsies arī visas 4 ZAZ automašīnas, kas pagājušajā vasarā piedalījās kultūrvēsturiskajā ekspedīcijā no Jelgavas līdz Kirovai Krievijā un atpakaļ, kopā pieveicot 5000 km garu maršrutu pa Krievijas ceļiem un bezceļiem.

Par spīti tam, ka daļai cilvēku «Zaporožecu» pieminēšana izraisa vien smīnu un nicinājumu, šīs automašīnas gribot negribot ir ierakstījušas savu vārdu Latvijas tehnikas vēstures lappusēs un Zazklubs.lv biedri ar lielāko prieku nododas šo padomju laika spēkratu atjaunošanai un rūpējas par to saglabāšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu