Čečenijā Kadirova sabiedrotais par otru sievu apņēmis nepilngadīgo

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Radikālā islāma atbalstītājs un Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs personiski devis svētību sava sabiedrotā laulībām ar nepilngadīgu meiteni; pie tam Kadirova draugam jau ir viena sievai. Šādi tiek pārkāpti Krievijas likumi, kur poligāmija ir aizliegta.

Kadirovs personīgi esot devis svētību 47 gadus vecā vietējās policijas priekšnieka laulībām ar pusaudzi.

Laulību reģistrēšanas birojā Groznijā līgava izskatījās nomākta, no notikuma vietas vēstīja ziņu aģentūras AFP korespondents. Jautājums, vai viņa vēlās stāties laulībā ar policijas priekšnieku Nažudu Gučigovu, jaunietei tika uzdots trīs reizes, līdz viņa beidzot atbildēja «jā».

Svinības turpinājās restorānā, kur viesu vidū bija arī islāmists Kadirovs.

Laulības, par kurām tika paziņots jau aprīlī, Krievijā izraisījušas plašu rezonansi. Vairāki mediji ziņoja, ka jauniete piespiesta precēties ar gados krietni vecāko līgavaini.

Kremļa cilvēktiesību komisāre Ella Panfolova nosodīja laulības, sakot ka tās atgādina viduslaiku paražas, un pauda cerību, ka tās nenotiks.

Viņa aicināja īstenot sankcijas, ja tās tomēr notiktu.

Kadirovs savukārt sociālajā tīklā «Instagram» skaidroja, ka laikrakstu «publikācijas ir tikai un vienīgi meli! Mīlestībai nav vecuma».

Krievijas bērnu tiesību ombudsmens Pāvels Astahovs taisnojās, ka ar šīm laulībām netiek pārkāpti nosacījumi par minimālo vecumu, kāds ir jāsasniedz laulību pretendentiem. Uz jautājumiem par poligāmiju viņš nevēlējās atbildēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu