Vilkastes mājkalpotāja par durvju neatvēršanu - vainīga, bet atbrīvo no soda (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien atzina par vainīgu apmēram 80 gadus veco uzņēmējas Ināras Vilkastes mājkalpotāju Ņinu Mihailovu, kura tika apsūdzēta par durvju neatvēršanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem, taču apsūdzētā no soda tika atbrīvota.

Kā pastāstīja tiesas preses pārstāve Oksana Hvostova, tiesa lēma apsūdzēto no soda atbrīvot atbildību mīkstinošo apstākļu dēļ.

Pilns sprieduma teksts būs pieejams 13.maijā. Pēc tam desmit dienu laikā to varēs pārsūdzēt.

Jau ziņots, ka Vilkastes mājkalpotāja 2008.gada pavasarī neatvēra durvis KNAB darbiniekiem, kuri bija ieradušies veikt kratīšanu Vilkastes dzīvesvietā. Šīs viņas darbības tika kvalificētas kā tiesas lēmuma tīša nepildīšana vai tā izpildes kavēšana.

Korupcijas apkarotāji 2008.gada maijā klauvējuši pie Vilkastes namdurvīm. Kā iepriekš pastāstīja Platacis, pie uzņēmējas viņi gribējuši veikt kratīšanu saistībā «ar visām tām [Raimonda] Štālberga provokācijām, ko Štālbergs raksta uz KNAB».

Pie durvīm pienākusi Vilkastes mājkalpotāja. KNAB darbinieki bijuši ģērbti privātās drēbēs, tāpēc Mihailova domājusi, ka tie ir bandīti. «Viņai slikti palika, un viņa nogāzās gar zemi. KNAB ielauzās iekšā, viņa tur gulēja uz dīvāna, izsauca ātro palīdzību, un KNAB pēc tam ierosināja krimināllietu pret viņu par tiesas lēmuma nepildīšanu,» pastāstīja advokāts.

Kā liecina Tiesu informatīvajā sistēmā pieejamie dati, Mihailovai uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 296.panta «Tiesas sprieduma un lēmuma neizpildīšana». Par tiesas sprieduma vai lēmuma tīšu neizpildīšanu vai izpildes kavēšanu draud naudassods līdz 60 minimālajām mēnešalgām.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu