Tiesa noraida Poikāna lūgumu viņa lietu skatīt atklātās sēdēs (30)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesnese Una Melameda šodien noraidīja apsūdzētā Latvijas Universitātes pētnieka Ilmāra Poikāna, kurš plašākai sabiedrībai kļuva pazīstams ar segvārdu Neo, pieteikto lūgumu viņa krimināllietu skatīt atklātās tiesas sēdēs, pastāstīja apsūdzētā aizstāvis Ilmārs Punka.

Kā skaidroja advokāts, tiesa ļoti uzmanīgi skatās uz iespēju tiesas sēdēs izpaust par cietušo atzītās «ABLV Bank» komercnoslēpumu, tāpēc tā lēma negrozīt nolēmumu par slēgtām tiesas sēdēm. Advokāts gan norādīja, ka patlaban ir aizvadīta jau ceturtā tiesas sēde, taču informācija, kas būtu definējama kā komercnoslēpums, joprojām nav izskanējusi.

Savukārt pats Poikāns mikroblogošanas vietnē «Twitter» norādījis, ka cietušā pārstāvju Valsts ieņēmuma dienesta (VID) argumentācija balstījusies uz to, ka Poikāns tiesvedības norisi tāpat aktīvi komentē savā mikroblogošanas vietnes kontā un ar to ir pietiekami.

Tiesa Poikāna lietu turpinās skatīt rīt, 29.aprīlī, plkst.10, kad plānots turpināt liecinieku nopratināšanu.

Poikāns uzskatīja, ka par cietušo atzītās bankas arguments par iespējamu komercnoslēpuma izpaušanu sēdēs ir nepamatots, tāpēc tiesā iesniedza lūgumu izskatīt lietu atklāti.

Kā ziņots, tiesnese iepriekš lēma apmierināt cietušo lūgumu un lietu iztiesāt slēgtās sēdēs saistībā ar komercnoslēpuma aizsargāšanu. Lūgumu par slēgtām tiesas sēdēm uzturēja cietušās puses «ABLV Bank» interešu pārstāvis Jānis Rozenbergs. Lūgumam pievienojās arī VID un valsts apsūdzības uzturētāja prokurore Vita Ozoliņa.

Poikānam apsūdzība celta par datu lejupielādi no VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmas.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu