Lielbritānijā notiek parlamenta vēlēšanas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielbritānijā ceturtdien notiks parlamenta apakšpalātas vēlēšanas.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka premjerministra Deivida Kamerona vadītajai Konservatīvo partijai un Eda Milibenda vadītajai Leiboristu partijai, kas ir lielākais opozīcijas spēks, ir līdzīgas izredzes uzvarēt - katra no šīm partijām varētu iegūt apmēram 35% balsu.

Tiek prognozēts, ka trešajā vietā būs eiroskeptiskā Apvienotās Karalistes Neatkarības partija (UKIP), kas varētu saņemt 10-14% balsu.

Aptaujas rāda, ka trešo vietu ieņems Liberāldemokrātu partija, kas varētu iegūt 8-10% balsu. Liberāldemokrāti ir konservatīvo partneri pašreizējā valdošajā koalīcijā.

Lai mazinātu konservatīvo tiešās konkurentes UKIP augošo popularitāti, Kamerons ir apsolījis gadījumā, ja konservatīvie pēc vēlēšanām saglabās varu, sarunās pārskatīt Lielbritānijas attiecības ar Eiropas Savienību (ES) un pēc tam sarīkot referendumu par valsts palikšanu ES.

Parlamenta apakšnama Kopienu palātas pilnvaru termiņš ir pieci gadi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu