Plešovas kapsētai jauns žogs, vārti un kapličas piebūve

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Plešovas kapsēta tikusi pie jauna žoga, vārtiem un kapličas piebūves, pilsētas informācijas portālam Balvi24.lv pavēstīja Viļakas novada pašvaldības Attīstības plānošanas nodaļas speciāliste sadarbības jautājumos Vineta Zeltkalne.

Viņa norāda, ka pateicoties agrajam un saulainajam pavasarim projektā  "Plešovas kapu labiekārtošana" noteiktos darbus bija iespējams paveikt ātrāk nekā bija plānots.

Šķilbēnu pagasta biedrība "Aicinājums" turpina labiekārtot kapsētas Šķilbēnu pagastā.

Šopavasar Plešovas kapsētā ir uzstādīts jauns žogs, ielikti jauni vārti (lielie vārti un divi mazie vārtiņi) un veikta kapličas jumta nomaiņa un jumtiņa- piebūves būvniecība.

Zeltkalne skaidro, ka labiekārtošanas darbi bija nepieciešami, jo vecais žogs bija nokalpojis, vietām sabrucis, kā arī bija jāveic vienkāršota rekonstrukcija kapličai, nomainot jumta segumu, uzceļot jumtiņu - piebūvi, jo kapliča bija celta pirms vairāk kā 35 gadiem un pa šiem gadiem nav piedzīvojusi kapitālremontu. Kopējās projekta attiecināmās izmaksas ir EUR 2673,72, Eiropas Lauksaimniecības fonda Lauku attīstībai atbalsts ir EUR 2406,35, līdzfinansējumu EUR 267,37 nodrošināja Viļakas novada dome.

Pašvaldībā saka paldies SIA "Ozolmājas" un personīgi veikala vadītājam Balvos Aigaram Pušpuram, SIA "Dolo" un personīgi Normundam Lapsam un Dainai Loginai, IK "Atpūtas GPS" un Gundaram Porietim par atsaucību un sadarbību būvmateriālu iegādei labiekārtošanas darbiem.

Brīvprātīgā projekta aktīviste Lucija Logina, kura organizēja darbus, pateicās Paulim Ločmelim ar brigādi, Ēvaldam Bukšam, Vilim Kuļšam, Sergejam Maksimovam, Andrim Mežalam un ziedotājiem par ieguldīto darbu, laiku un finanšu resursiem kapsētas labiekārtošanā. Par ziedoto naudu tiks veikta kapličas ārsienu un iekštelpas krāsošana.

"Realizējot projektu, ir dots būtisks ieguldījums vides sakārtošanā un kultūrvēsturisko tradīciju saglabāšanā. Jo viens no svētākajiem darbiem, ko cilvēks var darīt uz Zemes, ir mirušo piederīgo kapu sakopšana, kā arī mācīt bērniem, mazbērniem, ka ir jāciena mirušo piemiņa un jāsaglabā, jānodod nākamajām paaudzēm tradīcijas: kapusvētki, svecīšu vakari. Īstenojot projektu, ir mācīts sadarboties, mācīts brīvprātīgi līdzdarboties labiekārtošanas darbos un cienīt mūžībā aizgājušo mirušo piemiņu," norāda Zeltkalne.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu