Latvijas sievietes skaistumkopšanai velta arvien vairāk rūpju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Parasti mūsu skaistumkopšanas rūpes ir koncentrētas tieši uz seju. Tomēr sievietes patiesā vecuma «spogulis» ir kakls un dekoltē, par kuru kopšanu bieži vien aizmirstam. Kā rāda aptauja, Latvijas dāmas kosmetologu apmeklē arvien biežāk un par savu sejas ādu, kakla un dekoltē zonu sāk rūpēties agrīnāk, nekā sievietes to darīja pirms 10-15 gadiem. 68% aptaujāto dāmu vecuma grupā no 18 līdz 24 gadiem atzina, ka kosmetologu apmeklējušas jau pirms 20 gadu vecuma. Vecuma grupā no 25 līdz 34 gadiem šādu pašu atbildi sniegušas 30% sieviešu, no 35 līdz 44 gadiem - 22%, no 45 līdz 54 gadiem - 13%, bet grupā virs 55 gadiem – tikai 9%. Visbiežāk minētie iemesli kosmetologu apmeklējumam ir ādas attīrīšana, profesionāla ādas kopšana un speciālistu konsultācijas.

Skaistuma klīnikā 4.Dimensija tika prezentēta Francijas kosmētikas zīmola Institut Esthederm Paris un pētījumu centra SKDS aptauja* par Latvijas sieviešu kosmetologu apmeklēšanas paradumiem. Pasākumā piedalījās un ar savu skaistumkopšanas pieredzi dalījās Dailes teātra aktrises Rēzija Kalniņa un Esmeralda Ermale. Savukārt par aktualitātēm estētiskajā dermatoloģijā stāstīja dr. med Māra Rone-Kupfere.

«Priecē, ka aptaujātās dāmas, kuras apmeklē kosmetologu, par svarīgāko iemeslu, izvēloties šo pakalpojumu, minējušas kosmetologa profesionalitāti (90%). Tam seko attieksme un personīgais kontakts (66%) un tikai tad - procedūru cenas (59%). Pētījuma rezultāti ļauj secināt, ka

mūsu dāmas māk rūpēties par savu izskatu, apzinoties prioritātes.

Par spīti vilinošām un momentānu efektu sološām reklāmām jāatceras, ka būtiskus un paliekošus uzlabojumus nevar panākt pāris minūšu laikā. Ilglaicīga skaistuma patiesais noslēpums ir profilakse, kas ir daudz efektīvāka nekā seku likvidācija. Nevajadzētu gaidīt līdz brīdim, kad palīdzība jāmeklē pie plastikas ķirurga, bet darīt visu, lai maksimāli attālinātu nepieciešamību pēc tik radikālas iejaukšanās. Turklāt nekopta un laikus neārstēta āda noveco daudz straujāk un ir uzņēmīgāka pret tādām medicīniskām problēmām kā audzēji un dažādas citas hroniskas ādas slimības. Kā zināms, cilvēku āda ir ieprogrammēta dzīvot vairāk nekā 100 gadu, tāpēc tā jākopj ilgtermiņā un saudzīgi, respektējot ādas kā unikālas ekosistēmas vajadzības. Institut Esthederm Paris radītie produkti ir īpaši, jo dabīgā veidā iemāca ādai saglabāt tās jaunību, enerģiju un funkcionālās spējas. Produktu iedarbību pastiprina patentētais celulārais jeb šūnu ūdens, kas ir visu produktu pamata sastāvdaļa,» atklāj zīmola Institut Esthederm Paris pārstāvis Uldis Veits.

Pētījuma rezultāti liecina, ka

65% sieviešu vecumā no 18 līdz 74 gadiem ir apmeklējušas kosmetologu vismaz vienu reizi.

To skaitā 6% apmeklē kosmetologu vismaz reizi mēnesī, 17% to dara dažas reizes gadā, bet 39% pie kosmetologa ir bijušas vienu vai pāris reizes. Analizējot datus, ir vērojama tendence, ka, palielinoties ienākumiem, pieaug arī kosmetologa apmeklēšanas īpatsvars. Sava izskata uzlabošanai vairāk uzmanības velta sievietes ar augstāko izglītību.

Saskaņā ar pētījuma datiem 21% sieviešu, kuras ir apmeklējušas kosmetologu, pirmo reizi pie speciālista devās pirms 20 gadu vecuma sasniegšanas. 20-30 gadu vecumā pirmo reizi kosmetologu apmeklēja 40% sieviešu. 19% pirmais kosmetologa apmeklējums bija 30-40 gadu vecumā, bet 17% pēc 40 gadu vecuma.

Tas liecina, ka sievietes dabā ir vēlme labi izskatīties ikvienā vecumā, tāpēc skaistumkopšanas pakalpojumi un līdzekļi vienmēr būs pieprasīti. Skaistuma klīnikas 4.Dimensija Estētiskās dermatoloģijas nodaļas vadītāja dr. med. Māra Rone-Kupfere sievietes aicina veikt preventīvas darbības, lai attālinātu ādas novecošanos. «Estētiskajā jomā pasaulē iezīmējas tendence vairāk ieguldīt laiku un līdzekļus tieši profilaksē un to darīt visa gada garumā. Tiek lauzts priekšstats, ka, piemēram, lāzerprocedūras ir veicamas tikai aukstajā gada periodā. Daudz cilvēku dzīvo dienvidos, taču tas nenozīmē, ka viņiem ir liegta iespēja uzlabot savu izskatu ar lāzertehnoloģiju palīdzību. Visas jaunākās estētiskās medicīnas iekārtas un lāzeri sniedz iespēju ādas un veselības problēmas risināt arī saulainajā gada laikā. Taču nevajadzētu cerēt, ka viena radikāla procedūra vai operācija paglābs no novecošanās pazīmēm vai atrisinās daudzas un dažādas veselības problēmas uz mūžu. Vēlamo rezultātu ļaus sasniegt un noturēt tikai kompleksa pieeja un profilaktiskas procedūras, kuru piedāvājums ir ļoti plašs un niansēts. Turklāt

svarīga ir to noteikta regularitāte daudzu gadu garumā.

Arī atbilstošo kosmētisko līdzekļu izvēli vajadzētu atstāt speciālistu ziņā, jo katram klientam tie būs atšķirīgi,» skaidro dr. med. M. Rone-Kupfere.

Šā pētījuma dati uzrāda pozitīvu tendenci, ka vienlīdz atbildīgi pret savu izskatu izturas sievietes visos Latvijas reģionos. 34% sieviešu ir savs kosmetologs, kuru viņas parasti apmeklē un kuram uztic sejas ādas kopšanu. Visbiežāk savs speciālists ir tām sievietēm, kuras kosmetologu apmeklē vismaz reizi mēnesī.

Dr. med. M. Rone-Kupfere norāda, ka būtiski ir izvēlēties uzticamu klīniku un speciālistu, kas pārzina sava klienta ādu, vajadzības, un sekot viņa norādēm.

Daloties ar saviem skaistumkopšanas paradumiem, Dailes teātra aktrises Esmeralda Ermale un Rēzija Kalniņa apliecina, ka viņām ir svarīgi ādu kopt saudzīgi un ilgtermiņā atbilstoši tās tipam, vecumam, vajadzībām, gadalaikam un darba specifikai, kas jo īpaši iespaido aktrišu ādu. Tāpat abas aktrises atzina, ka viņu profesijā seju, protams, var nogrimēt, bet kļūst aktuāls jautājums - ko iesākt ar kaklu?

Noslēgumā abas aktrises apliecināja, ka vissvarīgākais skaistuma un jaunības priekšnoteikums tomēr ir un paliek - pozitīva attieksme pret pasauli un iespēja dzīvē darīt to, kas sagādā prieku.

*Kosmētikas zīmola Institut Esthederm Paris un pētījumu centra SKDS aptauja veikta šā gada aprīlī, tajā piedalījās 623 sievietes no visas Latvijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu