Pēc skandāla ar kompensācijām demisionē britu kultūras ministre

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas kultūras ministre Marija Millere trešdien atkāpusies no amata, šādi reaģējot uz skandālu kompensāciju dēļ, ko viņa bija pieprasījusi par savu otro māju, pavēstīja premjerministra Deivida Kemerona birojs.

«Marija Millere ir atkāpusies no kultūras, mediju un sporta ministra amata,» teikts Dauningstrītas paziņojumā.

Pret Milleri nedēļas garumā bijis vērsts spiediens no opozīcijas Leiboristu partijas, kā arī Konservatīvās partijas kolēģiem kompensāciju dēļ, kas esot bijuši saistītas ar hipotēku.

Kemerons Millerei paudis atbalstu šajā jautājumā, savukārt Millere savā demisijas rakstā norādījusi, ka situācija ir kļuvusi par jautājumu, kas novērš uzmanību no valdības uzdevumiem.

«Man ir tapis skaidrs, ka pašreizējā situācija ir kļuvusi par jautājumu, kas novērš uzmanību no vitāli svarīgā darba, ko valdība veic, lai salabotu šo valsti,» vēstulē Kemeronam paskaidroja Millere.

Kemerons atzina, ka «skumst» par Milleres aiziešanu no valdības, tomēr ir akceptējis ministres lēmumu.

Millere pagājušajā nedēļā uzstājās ar kodolīgu, 31 sekundi garu atvainošanos parlamentam, sniedzot vien nelielu informāciju par izmeklēšanu, kas tiek veikta saistībā ar viņas pieprasītajām kompensācijām.

Neatkarīgas izmeklēšanas rezultātā tika konstatēts, ka Millerei ir jāatmaksā 45 000 sterliņu mārciņu (54 600 eiro), tomēr likumdevēju komisija šo summu samazināja uz 5800 mārciņām.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu