Somijas parlamenta vēlēšanās vadībā opozīcijas Centra partija

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien notikušajās Somijas parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu saņēmusi opozīcijas Centra partija, ievērojami apsteidzot premjerministra Aleksandra Stuba kreisi centriskās koalīcijas partijas, liecina daļējie rezultāti.

(Papildināts viss teksts.)

Par Centra partiju nobalsojuši 23,2% vēlētāju. Konservatīvā Nacionālā koalīcija ierindojusies otrajā vietā ar 17,9%, saskaitot vairumu balsu, kas nodotas vēl pirms galvenās balsošanas dienas, pavēstīja vēlēšanu amatpersonas.

Priekšlaicīgi savas balsis nodevusi vairāk nekā trešā daļa elektorāta.

Centra partija saņems 51 no parlamenta 200 vietām, liecina sabiedriskās raidorganizācijas YLE prognozes.

Ja sākotnējie rezultāti apstiprināsies, 53 gadus vecais Centra partijas līderis, informācijas tehnoloģiju jomas miljonārs un politiskais iesācējs Juha Sipila kļūs par Somijas nākamo premjerministru.

Atbilstoši tradīcijai lielākā partija saņem premjera amatu un veido koalīciju ar citām lielajām partijām, lai nodrošinātu vairākumu parlamentā.

Sagaidāms, ka nākamās nedēļas paies sarežģītās koalīcijas sarunās. Turklāt Sipila vēl nav atklājis, kurām partijām viņš dotu priekšroku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu