Moldovas armijā izsludināta paaugstināta kaujas gatavība (37)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Moldovas prezidents Nikolae Timofti devis rīkojumu aizsardzības ministram Valērijam Trojenko spert vajadzīgos soļus, lai sagatavotu armiju iespējamiem draudiem valsts drošībai. Atbilstošu rīkojumu valsts galva ministram devis pirmdien augstākās drošības padomes sēdes gaitā.

«Mēs esam saņēmuši konkrētus norādījumus, lai spertu soļus drošības paaugstināšanai un ieroču sagatavošanai. Mums ir nepieciešams novērtēt situāciju un ieviest kārtību šajā jomā. Mums ir jābūt gataviem savu pienākumu izpildīšanai,» ministra teikto citē tīmekļa medijs «Basarabia.md».

Sēdē arī apspriests jautājums par situāciju Ukrainas teritorijā, krīzi reģionā un iespējamajām problēmām Eiropas Savienības asociācijas līguma parakstīšanas priekšvakarā.

«Uzskatu, ka valstī būs mierīgi. Mums ir jāīsteno mūsu plāns par asociācijas līguma parakstīšanu. Mums ir jābūt gataviem jebkādām grūtībām, kas var rasties šajā ceļā,» sacīja prezidents.

Pēc Krievijas īstenotās Krimas okupācijas un aneksijas Rietumi pauduši bažas par iespējamo situācijas saasināšanos arī Moldovā.

Ukrainas armijas komandcentra priekšnieka vietnieks Oleksandrs Rozmazņins pirmdien paziņoja, ka Ukrainas armija ir gatava aizsargāt robežu no Moldovas separātiskā Piedņestras reģiona puses.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu