Bijušais NATO vadītājs: Krievija šodien ir daudz bīstamāka nekā PSRS

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievija kļūst arvien neparedzamāka un ir pret Eiropu izvērsusi hibrīdkaru, cenšoties no iekšienes destabilizēt kontinenta valstis, tāpēc Kremlis šodien ir daudz bīstamāks nekā PSRS laikos, intervijā izdevumam «Newsweek» paziņojis bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

Viņš ir pārliecināts, ka Krievija var pret citām Eiropas valstīm pielietot taktiku, kuru tā izmantojusi Ukrainā.

«Krievija ir pieņēmusi bruņojumā jaunu pieeju, kas ietver tradicionālās militārās kampaņas, daudz izsmalcinātāku informatīvo karu ar propagandas palīdzību un dezinformācijas kampaņas ar mērķi ietekmēt sabiedrisko viedokli, izmantojot finansiālos un politisko sakarus NATO iekšienē. Mēs labi zinām par radikālām labējām nacionālistu partijām, kuras atklāti simpatizē Krievijai, un dažus tādus kreisos spēkus. Tādas partijas darbojas Grieķijā, Ungārijā, Bulgārijā un Francijā,» sacīja Rasmusens.

Viņš piebilda, ka

Grieķija un tās jaunais premjerministrs Aleksis Ciprs «rotaļājas ar uguni», cenšoties spēlēt līdzi Krievijas propagandai pret Eiropu.

Pēc viņa teiktā, Maskava nevar izglābt Grieķijas ekonomiku, jo tās pašas ekonomika ir sagrauta. Atēnas peldus var noturēt tikai Rietumi, sacīja Rasmusens.

Viņš arī atgādināja, ka Krievija izmanto ne tikai hibrīdkara paņēmienus, bet rāda zobus arī parastajā veidā, draudot Rietumiem ar kodolieročiem.

«Pat PSRS laikos komunistiskie līderi svārstījās, vai sākt runāt par kodolkonfliktu. Bet tagad mēs redzam atklātu diskusiju. Neskatoties uz to,

Krievija šobrīd ir ievērojami bīstamāka nekā PSRS. Padomju Savienība bija paredzamāka nekā pašreizējā Krievijas vadība,»

sacīja Rasmusens.

«Rietumiem nevajag būt naiviem. Ir jāpadara stingrākas metodes cīņai pret hibrīdajiem draudiem. Ir vairāk jāinvestē kiberdrošībā, izlūkošanā un ciešāk jāapmainās ar informāciju starp sabiedrotajiem, lai mēs varētu nepieciešamības gadījumā labāk informēt savus speciālos operatīvos spēkus,» norādīja Rasmusens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu