Atklās portālu par veselīgas grūtniecības plānošanu un norisi (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiks atklāts portāls grūtniecēm un jaunajiem vecākiem, kur vienuviet būs pieejama valsts un medicīnas profesionāļu apstiprināta informācija un ieteikumi veselīgas grūtniecības plānošanai un norisei, pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sabiedrisko attiecību speciāliste Anete Vilciņa.

Veselības ministrijas un SPKC veidotais portālswww.grutnieciba.lv tapis sadarbībā ar Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociāciju, Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociāciju, Nacionālo veselības dienestu un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.

Portālā varēs atrast informāciju par grūtniecības fizioloģisko norisi, tostarp par pieejamajiem veselības aprūpes pakalpojumiem noteiktos grūtniecības posmos, par atkarību izraisošo vielu lietošanas negatīvo ietekmi uz grūtnieces un augļa veselību, par veselīgu uzturu, grūtnieces veselības aprūpes savlaicīgas sākšanas nozīmi un profilakses pasākumiem traumatisma samazināšanai bērniem, kā arī citiem faktoriem.

Portālu atklās pirmdien plkst.13 SPKC, Duntes ielā 22, 2.stāva zālē. Atklāšanā piedalīsies veselības ministre Ingrīda Circene , SPKC direktore Inga Šmate, Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas viceprezidente profesore Dace Rezeberga un Nacionālā veselības dienesta Ambulatoro pakalpojumu nodaļas vadītāja Līga Gaigala.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka iedzīvotāju informētība par grūtniecību un vecāku veselības un kaitīgu ieradumu ietekmi uz bērnu nav pietiekama. Dati rāda, ka gan topošās mātes, gan tēvi bērna gaidīšanas laikā joprojām nododas kaitīgiem ieradumiem – smēķēšanai, alkohola un citu atkarības vielu lietošanai. Tāpat topošās mātes grūtniecības laikā slimo ar seksuāli transmisīvām infekcijām, endokrīnās un vielmaiņas sistēmas slimībām, kas sarežģī grūtniecību, bet ir savlaicīgi novēršamas un ārstējamas.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu