Ādažu poligonā kaujas apmācībās piedalīsies vairāk nekā 600 karavīru (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No pirmdienas, 7.aprīļa, līdz 17.aprīlim Ādažu poligonā norisināsies kaujas atbalsta speciālistu un vienību apmācību vingrinājums «Operation Summer Shield XI», kurā piedalīsies vairāk nekā 600 karavīru no Latvijas, Igaunijas un ASV bruņotajiem spēkiem, informēja Aizsardzības ministrijā.

Gadskārtējā vingrinājumā, kas sadarbībā ar ASV bruņotajiem spēkiem notiks jau vienpadsmito reizi, bataljona kaujas grupas štābs trenēsies integrēt un koordinēt uguns atbalstu kājnieku vienību uzbrukuma operācijās. Savukārt rotas līmeņa apakšvienības vingrināsies izmantot kaujas atbalsta elementus vienotā operācijā ar šķēršļu pārvarēšanu.

Lai veicinātu sadarbību un savstarpējās militārās pieredzes apmaiņu starp Latvijas un ASV bruņotajiem spēkiem, jau otro reizi vingrinājumā piedalīsies Melnās jūras rotācijas spēki («Black Sea Rotational Force 14») , kuru viens no uzdevumiem ir apmācīt sabiedroto bruņotos spēkus. Kopā ar Mičiganas pavalsts Nacionālās gvardes pārstāvjiem, kuri šajā vingrinājumā piedalās kopš tā pirmsākumiem, ASV bruņotos spēkus pārstāvēs vairāk nekā 100 karavīru.

Pirmo reizi kaujas atbalsta speciālistu apmācībās piedalīsies vairāk nekā 150 karavīru no Igaunijas Aizsardzības spēku Artilērijas bataljona. Savukārt Lietuvas Bruņoto spēku karavīri vingrinājumā piedalīsies kā novērotāji, izvērtējot iespējas tuvākajā nākotnē kļūt arī par tā dalībniekiem.

Vingrinājumā piedalīsies arī 350 Latvijas karavīru un zemessargu no 1.kājnieku bataljona štāba, 1. un 2.kājnieku bataljona kājnieku apakšvienības, Kaujas atbalsta bataljona mīnmetēju, prettanku, izlūku, inženieru un gaisa atbalsta kontroles vienības, kā arī Zemessardzes 1.novada izlūkvienības snaiperus grupas, 46.bataljona izlūkvienības, 34.artilērijas bataljona mīnmetēju apakšvienības, Štāba bataljona un Gaisa spēku aviācijas bāzes.

Vingrinājums noritēs vairākās daļās. No pirmdienas līdz piektdienai notiks teorētiskā un praktiskā apmācība, savukārt no 12. līdz 16.aprīlim norisināsies lauka taktiskais vingrinājums un kaujas šaušanas vingrinājums, kurā tiks iesaistīts arī aviācijas bāzes helikopters «Mi-17» un Igaunijas Gaisa spēku lidmašīna «L-39».

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu