Dreimanei pielaide anulēta ilgstošu pārbaužu rezultātā konstatēto risku dēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts kancelejas direktorei Elitai Dreimanei pielaide valsts noslēpumam anulēta ilgstošas pārbaudes rezultātā, nevis uz šaubu pamata, informēja Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Maizītis. «Nav runa par šaubām, ir runa par precīzi formulētiem riskiem,» SAB lēmumu skaidroja SAB vadītājs.

Viņš uzsvēra, ka pielaides anulēšana nav tikai SAB priekšnieka lēmums, bet gan balstās uz vairāku tiesībsargājošo institūciju ilgstošu pārbaužu rezultātiem par konkrētiem faktiem, tostarp ilgstošiem pārkāpumiem Valsts kancelejā saistībā ar informācijas apriti.

Fakti esot ilgstoši izvērtēti, un lēmums par atbilstības pielaides saņemšanai izvērtēšanu pirms termiņa pieņemts, jo esot sakrājies daudz faktu.

Komentējot, vai pati Dreimane apzinās, kāds ir iemesls pielaides anulēšanai, Maizītis skaidroja, ka pārrunu laikā ar SAB no konkrētiem uzdotiem jautājumiem aptuveni iespējams saprast, par kādām lietām ir runa. Bet, ja cilvēks uz pārrunām neierodas, tad var rasties pārpratumi.

Jau ziņots, ka Satversmes aizsardzības birojs anulējis pielaidi valsts noslēpumam līdzšinējai Valsts kancelejas direktorei Elitai Dreimanei, vakar paziņoja premjerministre Laimdota Straujuma (V). Viņa arī atzina, ka Dreimane šī iemesla dēļ nevar turpināt darbu līdzšinējā amatā, bet viņai piedāvās rotāciju uz citu amatu. Šo piedāvājumu Dreimane gan noraida.

Arī Dreimanes darba ikgadējās izvērtēšanas komisija, noslēdzot šodien darbu, atzinusi, ka pielaides anulēšanas dēļ Dreimane nevar turpināt pildīt pašreizējos pienākumus. Komisija atzinumā fiksējusi, ka Dreimanei ir piedāvāta rotācija uz citu amatu, no kā viņa oficiāli ir atteikusies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu