Prezidents Bērziņš varētu atkāpties no amata (139)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Portāla TVNET rīcībā nonācis Valsts prezidenta Andra Bērziņa runas uzmetums, kurā viņš liek nojaust, ka grasās pamest savu līdzšinējo amatu.*

Runā, kuru Bērziņš paredzējis teikt 1.maijā atzīmējamos darbaļaužu svētkos, prezidents sev raksturīgajā manierē pauž viedokli par Latvijā un pasaulē notiekošo.

«Stājoties amatā, es solīju gādāt, lai Latvijā notiktu pozitīvas pārmaiņas, pierādot, ka prezidents nav tikai tēls un simbols. Diemžēl, diemžēl... Daudz kas noticis citādāk.

Es gribēju pierādīt, ka ar manā rīcībā esošajiem varas instrumentiem valsts labā var izdarīt daudz. Es atkārtošos, ka... ēēē... daudz kas noticis citādāk...» Bērziņš plānojis atcerēties vārdus, ko sacīja, kļūstot par Valsts pirmo amatpersonu.

Svarīgs sakāmais

Atskatījies uz saviem svarīgākajiem darbiem pēdējo gandrīz trīs gadu laikā, Bērziņš turpinās savu haotisko sakāmo: «Tāpēc, mīļie tautieši! Ēēē... Man jums ir kaut kas svarīgs sakāms... Ēēē... Šodien, kad pasaulē notiek daudz svarīgu notikumu, gribu jums pavēstīt, ka... es... es, konsultējoties ar saviem padomniekiem, esmu nolēmis kaut ko būtiski mainīt.

Runa ir par manu pašreizējo statusu. Es atkārtošos, ka... ēēē... vēlos mainīt savu statusu.

Es šo gadu laikā neesmu atradis savu vietu prezidenta postenī un joprojām ir tās meklējumos. Saprotu, ka ilgākiem meklējumiem man vairs nav laika un patlaban nav īstais brīdis, tāpēc esmu... izšķīries par izšķirošu soli. Ēēē... Izšķīros, ka es došu iespēju šajā amatā izpausties citam, cerams, par mani spēcīgākam vadītājam.»

Vēlas būt vienkāršs pilsonis

«Patlaban Andris Bērziņš ir Valsts prezidents, bet turpmāk Andris Bērziņš gribētu būt tikai Latvijas valsts pilsonis,» ar šādiem vārdiem prezidents iecerējis noslēgt savu runu.

Atgādināsim, ka Bērziņš par Valsts prezidentu kļuva 2011.gada vasarā. Šo gandrīz trīs gadu laikā viņš vairākkārt pārsteidzis sabiedrību ar saviem savdabīgajiem izteikumiem.

* Šī ir 1.aprīļa - Joku dienas - ziņa. Tā ir izdomāta un tās saturs nav nevienam saistošs.

Komentāri (139)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu