«Lattelecom» veco telefonbūdiņu jaunās mājas - Latvijas meži?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

«Garkalnes novadā AS «Latvijas Valsts meži» apsaimniekotā teritorijā jau ilgstoši netiek sakopta atkritumu izgāztuve, lai gan par to tika rakstīts Valsts vides dienestam un informēti arī AS «Latvijas valsts meži» darbinieki. Turklāt, iespējams, atkritumi pa šo gadu radušies vēl klāt, jo pirms gada telefona būdiņu atliekas netika manītas. Piesārņota platība atrodas putnu mikrolieguma teritorijā Garkalnes novadā Ādažu mežniecības 49.kvartāla 3.nogabalā, kas ietilpst AS «Latvijas valsts meži» Rietumvidzemes mežsaimniecības apsaimniekotajās platībās,» informēja TVNET lasītājs un vides aktīvists, Vides Aizsardzības kluba valdes loceklis Edmunds Kance.

(9. aprīļa pēcpusdienā uzņēmums «Lattelecom» portālu TVNET informēja, ka uzņēmuma speciālisti ceturtdien personīgi ieradušies Ādažu mežniecība un, līdz šim nenoskaidroto personu mežā izgāztos atkritumus, savākuši.)

«Teritorija atrodas blakus meža ceļam, bet tālu no lielajām šosejām, tālu no lielām apdzīvotām vietām. Pirms dažiem gadiem remonts tika veikts tuvējā ēkā - Garkalnes novada Rīga-Sigulda dzelzceļa ēkā 31.km, savukārt es pats personīgi tieši telefonu būdiņas esmu neizjauktā veidā ilgāku laiku glabājamies ap 2011.-2012.g. (iespējams, arī vēl vēlāk, diemžēl foto ar telefonu būdiņām neizjauktā veidā nav saglabājušies) redzējis Garkalnes novada Gāršās - ēkā, kas it kā izskatās pēc ražotnes - maza gatera, it kā noliktavas un dzīvojamās mājas, kur, cita starpā, reģistrēti divi uzņēmumi - SIA «Latvijas Safari klubs» un SIA «GRK». Diemžēl manā rīcībā nav pierādījumu, ka būdiņas mežā būtu nokļuvušas ar kādas no šo firmu starpniecību, vienīgi mani dara mazliet bažīgu fakts, ka SIA «Latvijas Safari klubs» interneta mājaslapā pie kontaktinformācijas netiek uzrādīta uzņēmuma juridiskā adrese.» (kas redzama www.lursoft.lv).

Foto: TVNET lasītājs

Tomēr 07.04.2015. izdevās piemēslotajā vietā mežā nofotografēt «Lattelecom» būdiņas atliekas ar skaidri salasāmu adresi - Jēkabpils, Viesītes iela 39, taksofona ID 2921, tālruņa numurs taksofonam - 68952026.

Foto: TVNET lasītājs

Ceru, ka mēslotājus izdosies izskaitļot, jo SIA «Lattelecom» kā civilizētam uzņēmumam vajadzētu zināt, kur paliek domentētās telefonu būdiņas.

Par situāciju šodien esmu rakstveidā informējis Garkalnes novada domes pašvaldības policiju, Valsts Vides dienesta Lielrīgas regionālo vides pārvaldi, AS «Latvijas Valsts meži» un Dabas aizsardzības pārvaldi.

Foto: TVNET lasītājs

«Pielikumā 6 foto no Ādažu mežniecības 49.kvartāla piegružotā mikrolieguma, 1 foto - no Ādažu mežniecības 44.kvartāla piegružotā dabas lieguma «Garkalnes meži»,» raksta Kance.

«Lattelecom» komentārs

«Līdz ar pilnīgu taksofonu pakalpojumu sniegšanas pārtraukšanu Latvijā no 2014.gada 1.janvāra, Lattelecom vienojās ar kompāniju eCom par taksofonu būdiņu demontāžu un utilizēšanu. Ar nožēlu jāsecina, ka šī kompānija nav pienācīgi izpildījusi līguma nosacījumus, tāpēc jau rīt Lattelecom speciālisti personīgi dosies uz Ādažu mežsaimniecību, lai sakoptu šo teritoriju,» skaidro SIA «Lattelecom» pārstāve Līga Bite.

Foto: TVNET lasītājs

Lasītājs informē, ka piemēslots arī AS «Latvijas Valsts meži» apsaimniekotais Ādažu mežniecības 44.kvartāla 5.nogabals, kur atkritumi meža ceļa malā lieguma «Garkalnes meži teritorijā» dažus desmitus metru no Rīga - Sigulda šosejas un 1.pasaules kara vācu karavīru brāļu kapiem mētājas sadzīves atkritumi un būvgruži.

Foto: TVNET lasītājs

Sniegs nu jau nokusis, Latvijas mežos, pļavās, upīšu krastos atklājot ne visai pievilcīgo atkritumu «kultūrslāni». «Cūkmenu» ziemas veikums kā uz delnas! Ik gadu dabas mīļotāji un tie, kam pie sirds iet pastaigas brīvā dabā, ar cerībām gaida «Lielo talku». Tomēr par dabu jāatceras ne tikai talku laikā, bet ik dienu. Ja cilvēki būtu apzinīgi visa gada garumā, nekādas talkas nevajadzētu! Aicinām fotografēt piecūkotās vietas vai vēl labāk - pieķert cūkotājus notikuma vietā!

TVNET sāk jaunu lasītāju kampaņu, aicinot atklāt vietas, kas no mēslotājiem īpaši cietušas. Kopīgiem spēkiem centīsimies atrast vainīgos un varbūt ar publisku «fui» raisīt pārdomas par to, ka vide, kurā visi kopā dzīvojam, ir jāsaudzē.

TVNET aicina iesūtīt bildes un videomateriālus par piemēslotākajām vietām, norādot konkrētu vietu, kur foto uzņemts, kā arī laiku. Varbūt tev pat izdevies kādu pieķert «nozieguma vietā»? Apzināsim sakopjamās vietas un kaunināsim sušķus kopā! Materiālus sūti uz reportieris@tvnet.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu