Centrālāfrikas un Rietumāfrikas valstu līderi centīsies izstrādāt kopīgu stratēģiju pret «Boko Haram»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Centrālāfrikas un Rietumāfrikas valstu līderi nākamajā nedēļā tiksies, lai mēģinātu izstrādāt kopīgu stratēģiju pret Nigērijas islāmistu grupējumu «Boko Haram», teikts svētdien izplatītajā rīkotāju paziņojumā.

Samits, kas trešdien, 8.aprīlī, notiks Ekvatoriālās Gvinejas galvaspilsētā Malabo, būs pirmā šāda veida tikšanās kopš marta nogalē notikušajām Nigērijas prezidenta vēlēšanām, kurās uzvarējis bijušais militārais diktators Muhameds Buhari, kas solījis atbrīvot valsti no «Boko Haram» terora. Tikšanos rīko Rietumāfrikas valstu ekonomiskā kopiena (ECOWAS) un Centrālāfrikas valstu ekonomiskās kopiena (ECCAS).

Abas organizācijas norāda, ka šāds lēmums pieņemts, «pastiprinoties aizvien asiņainākiem fundamentālistu uzbrukumiem pret Nigēriju, Nigēru, Kamerūnu un Čadu, (..) un pieaugot reālam destabilizācijas riskam Rietumāfrikā un Centrālāfrikā».

Pret «Boko Haram» uzbrukumiem, kas sākuši izplatīties pāri Nigērijas robežām, cīnās četru minēto valstu izveidotā koalīcija.

Šobrīd nav zināms, vai samitā piedalīsies jaunievēlētais Nigērijas prezidents Buhari, kas tikai 29.maijā nodos prezidenta zvērestu un pārņems amata pilnvaras no līdzšinējā valsts vadītāja Gudlaka Džonatana.

Kā šonedēļ paziņoja ANO, kopš 2009.gada, kad «Boko Haram», kura nosaukums tulkojams kā «Rietumu izglītība ir aizliegta», uzsāka centienus nodibināt islāma valsti Nigērijas ziemeļos, dzīvību zaudējuši vairāk nekā 15 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu