Rīgā ieradīsies Zviedrijas karalis Kārlis XVI Gustavs un karaliene Silvija (25)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Rīgā trešdien uz divām dienām ieradies Zviedrijas karalis Kārlis XVI Gustavs un karaliene Silvija, informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Plkst.10 pie Melngalvju nama notika oficiālā sagaidīšanas ceremonija. Plkst. 10.15 bija Valsts prezidenta Andra Bērziņa un Daces Seisumas kundzes un Zviedrijas karaļa Kārļa XVI Gustava un karalienes Silvijas oficiālā fotografēšanās un parakstīšanās viesu grāmatā Melngalvju namā.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pēc tam notika prezidenta un Zviedrijas karaļa tikšanās, bet plkst.10.40 viņiem pievienojās arī abu valstu delegācijas.

Plkst.11.15 notiks Bērziņa un Kārļa XVI Gustava kopīgais preses brīfings Melngalvju namā. Savukārt plkst.11.40 abas augstās personas noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa. Plkst.11.55 Zviedrijas karalis apmeklēs Latvijas Okupācijas muzeju.

Pēcpusdienā plkst.14.30 prezidents un Zviedrijas karalis piedalīsies Latvijas–Zviedrijas biznesa foruma atklāšanā viesnīcā «Radisson Blu Hotel Latvia». Bet plkst.19.30 Bērziņš un Seisumas kundze Melngalvju namā rīkos valsts vakariņas par godu Zviedrijas karaļa un karalienes Silvijas vizītei Latvijā.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Karalienei Silvijai plānota cita programma. Viņa apmeklēs Rātsnamu un tiksies ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu, apmeklēs Latvijas Nacionālo operu, kā arī piedalīsies Latvijas institūta direktores Karinas Pētersones rīkotajās darba pusdienās.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Savukārt ceturtdien Rīgas Biržā plkst.19.30 notiks Zviedrijas karaļa un karalienes rīkotās vakariņas par godu vizītei Latvijā.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu