Kopš ugunspārtraukšanas Donbasā krituši 75 ukraiņu karavīri

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Kopš pasludināta ugunspārtraukšana, Donbasā krituši 75 Ukrainas armijas karavīri, bet 400 tikuši ievainoti, trešdien paziņojis Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks.

«Intensitāte apšaudēm ir mazinājusies. Tomēr, kopš ugunspārtraukšanas režīms sācies no Ukrainas puses, no Krievijas puses šādas pārtraukšanas nav bijis, un mēs esam zaudējuši 75 ukraiņu karavīrus, apmēram 400 tikuši ievainoti. Mēs uzskatām, ka Minska [vienošanās] jāizpilda un patlaban tas ir vienīgais ceļš uz situācijas deeskalāciju un mierīgu konflikta noregulējumu,» kopīgā preses konferencē ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli Berlīnē norādīja Jaceņuks.

Viņš piebilda, ka pašreiz galvenais uzdevums ir ieviest ugunspārtraukšanu Donbasā, bet vēlēšanu organizēšana Ukrainas austrumos ir saistīta ar pilnīgu Minskas vienošanās izpildi.

«Valdība, Ukrainas parlaments un prezidents ir stingri paziņojuši - mēs esam gatavi vēlēšanu organizēšanai tādēļ, ka ar teroristiem nerunāsim un jānotiek leģitīmai izvēlei, Doņeckas un Luhanskas reģionos jābūt likumīgai valdībai,» uzsvēra Jaceņuks.

Ukrainas premjers sacīja, ka vēlēšanām jānotiek pēc Ukrainas likumiem un saskaņā ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) standartiem. Lai vēlēšanas atzītu gan starptautiskā sabiedrība, gan Ukraina, jānodrošina nosacījumi brīvai un caurskatāmai balsošanas norisei.

«Mēs esam par vēlēšanu organizēšanu, pilnīgas ugunspārtraukšanas izsludināšanu un karaspēka atvilkšanu, lai nodrošinātu brīvu izvēles procesu,» uzsvēra Jaceņuks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu