Ar bērzu sulām varot diezgan labi nopelnīt (54)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Lai arī šonedēļ Latvijā bija diezgan auksts un nokrišņiem bagāts laiks, daudzviet Rīgā nopērkamas svaigas kļavu un bērzu sulas. Paši pārdevēji prognozē, ka aktīvākā tirdzniecība ar sulām sāksies nākamnedēļ, kad gaidāms siltāks laiks un līdz ar to plašāks piedāvājums un zemākas cenas.

Svaigas kļavu un bērzu sulas šonedēļ nopērkamas visos Rīgas tirgos.

Pēc pārdevēju teiktā, vairums tecinātas Kurzemē un Zemgalē, jo ap galvaspilsētu un tālāk Vidzemē šonedēļ laiks bija pārāk auksts, lai iegūtu sulas.

Tādēļ tirgotāji prognozē, ka vairāk sulu uz galvaspilsētu varētu atceļot nākamnedēļ, kad gaidāms siltāks laiks. Pamazām varētu sarukt arī sulu cena, kas patlaban ir diezgan augsta.

Litrs kļavu sulu šobrīd maksā pusotru eiro.

Savukārt bērzu sulas, kā jau katru pavasari, ir lētākas. Pagaidām cena ir aptuveni viens eiro par vienu litru bērzu sulu.

Šonedēļ ar sulu tirgošanu Rīgas Centrāltirgū nodarbojās vairāki pārdevēji un sulas bija nopērkamas vismaz trīs četrās vietās.

Viņi atklāj, ka aktīvākās sulu pircējas esot sabiedriski rosīgās sievietes, kas rūpējas par savu un ģimenes veselību un pašsajūtu. Kļavu un bērzu sulas esot iecienījušas ne tikai jaunās meitenes, tostarp skolnieces un studentes, bet arī dāmas gados.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

«Ja runājam atklāti, tad pagaidām sulu tirgošana nedod lielus ienākumus, taču domāju, ka jau

tuvāko nedēļu laikā ar sulu tecināšanu un pārdošanu varēs diezgan labi nopelnīt.

Sulu iegūšana un fasēšana neprasa lielus izdevumus - tikai jāizurbj caurumi kokos, jāpaliek apakšā trauki un jāsapilda pudelēs,» uzņēmējdarbības izdevīgumu ieskicē kāds pārdevējs.

Viņš lepojas ar sulu glīto iepakojumu. Vīrietis atminas, ka kādreiz sulas tirgū pārdeva dažnedažādos traukos, tostarp apšaubāmas tīrības burkās, bet tagad dzeramais pildīts glītās un tīrās vienāda lieluma plastmasas pudelēs.

Turklāt katru pudeli rotā etiķete, uz kuras norādīts sulas veids, tilpums, sulu ieguves vieta un dažkārt arī cena.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Vairums klientu patlaban pērkot pa vienai vai divām sulas pudelēm, bet var prognozēt, ka nākamnedēļ tirgū parādīsies arī lielāki sulu iepakojumi - divu vai pat piecu litru plastmasas pudelēs.

«Ir tikai loģiski, ka līdz ar lētāku cenu pircēji parasti iegādājas lielāku daudzumu,» kāda pārdevēja secina.

«Tagad vairums meiteņu nopērk vienu sulas pudeli, ar kuras saturu pavasara sākumā palutināt savu ķermeni. Bet, kad cena kļūst zemāka, parasti viņas ar sulu sāk cienāt arī savus vīriešus un bērnus.

Ja tik pārējie mājinieki ir ar mieru padzert saldeno ūdentiņu, bērzu sulu trauki tukšojas diezgan ātri,» pārdevēja dalās novērojumos un atgādina, ka

bērzu sulām ir pozitīva ietekme uz cilvēku veselību.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Veselīgā dzīvesveida cienītājiem par prieku Rīgas tirgos pieejams bagātīgs zaļumu, augļu un dārzeņu klāsts. Taču pārdevēji neslēpj, ka

lielais vairums zaļumu un augļu ievesti no citām zemēm,

nevis izaudzēti tepat Latvijā. Tas attiecoties arī uz lociņiem, dillēm, pētersīļiem un citiem zaļumiem, kuri maksā aptuveni 2,50-4 eiro par kilogramu.

Tāpat no citām valstīm atvesti tomāti, gurķi, paprika un citi dārzeņi.

Bez visu gadu pieejamajiem labumiem tirgos atrodami arī pūpoli un sniegpulkstenītes.

Paplašinājies pavasara ziedu klāsts, kam pievienojušās narcises, tulpes un hiacintes.

Pavasara sajūtas pievilināšanai var iegādāties arī izplaucētus bērzu zariņus.

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu