Bentley pirmais SUV (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bentley

Sava pirmā SUV automobiļa konceptuālo versiju EXP 9 F Bentley prezentēja jau pirms diviem gadiem notikušajā Ženēvas auto šovā.

Toreiz auto tika uzņemts kā gaidīts jaunums, tomēr atsauksmes savdabīgais izskats tika uztverts dažādi un kompānijas vadība nolēma auto nosūtīt dizaineriem tā pilnīgai pārstrādāšanai.

Darbs acīmredzot stabili rit uz priekšu, jo Bentley nupat publiskojuši pirmo jaunā, pārveidotā automobiļa attēlu. Viss spēkrats tajā gan nav redzams, taču cauri putekļu mākonim, kas simbolizē SUV automobiļa labsajūtu izkaltušos, tuksnešainos apvidos un teorētiski varētu uzrunāt Persijas līča valstu benzīngalvas, raugās jau ierastās, pārējiem zīmola modeļiem raksturīgās četras acis.

Nekādu informāciju par jauno auto Volkswagen grupas uzņēmums neatklāj, taču apgalvo, ka Bentley SUV būs greznākais un jaudīgākais šīs klases auto, kādu patlaban tirgū var iegādāties. Protams, runa ir par masveidā ražotiem sērijveida automobiļiem, nevis tūninga kantoru projektiem.

Bentley Motors valdes priekšsēdētājs Volfgangs Šraibers, komentējot SUV tapšanu, preses konferencē Londonā sacīja, ka «tas radīs pilnīgi jaunu transportlīdzekļu segmentu SUV tirgū». Viņš arī atzīmē, ka konceptautomobiļa dizainā ir mainīts viss, gan priekšpuse, gan aizmugure, gan arī profila izskats.

«Daudzi klienti un mediju pārstāvji sacīja, ka SUV ir laba ideja, taču ne visi bija apmierināti ar izskatu. Jaunais auto atbildīs uz to liktajām cerībām daudz vairāk nekā pirms diviem gadiem,» - tā Šraibers.

Jāatzīmē, ka jaunu auto, tostarp apvidnieka izstrādē un rūpnīcu modernizācijā Bentley investēs 800 miljonus sterliņu mārciņu (955 miljoni eiro). Šobrīd izskatās, ka plānotie ieguldījumi atmaksāsies, jo, kaut arī galīgo SUV izpildījumu neviens nav redzējis, tam ir jau 2000 pircēju.

Gaidāms, ka Bentley SUV pirmizrāde notiks nākamā gada Frankfurtes auto šovā un pārdošanā tas nonāks 2016.gadā. Tas gan tad nebūs vienīgais superekskluzīvais apvidnieks, jo analogu auto plāno izlaist arī BMW grupas uzņēmums Rolls-Royce. Tā vismaz janvāra sākumā apgalvoja Rolls-Royce vadītājs Torstens Millers Ētvēss.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu