Polina Samarina demonstrē savu pirmo tērpu kolekciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Riga Fashion Week trešās dienas programmas ietvaros modes un interjera centrā Podium norisinājās jaunās krievu izcelsmes dizaineres Polinas Samarinas 2015./2016.gada rudens-ziemas sezonai veltītā sieviešu apģērbu kolekcijas «Vektors» modes skate, kas bija tērpu mākslinieces debija prestižajā pasākumā.

Polinas Samarinas jaunās kolekcijas iedvesmas avots ir talantīgā un atzītā amerikāņu arhitekta Jui Ming Pei (Ieoh Ming Pei) darbi. «Viņa daiļrade mani sajūsmina: to raksturo nevainojama ģeometrija, faktūru rotaļas, rotaļīgs sudrabaino gaismu un ēnu savienojums, skaidras līnijas, formas, krāsas!

Katrā tērpā ir jaušamas tās arhitektoniskās ģeometrijas iezīmes, kas palikušas manā atmiņā. Lielākoties tās ir trīsstūra un kvadrāta formas,

asi un taisni leņķi, kas izmantoti tērpu siluetos, piegriezumos un šuvumu virzienos. Es īpaši centos, lai valkātāja katrā apģērbā justos komfortabli, tāpēc daudzi no modeļiem ir brīva piegriezuma, turklāt man ļoti patīk kombinēt sievišķīgus siluetus ar vīrišķīga piegriezuma žaketēm. Ikviens kolekcijas apģērbs saskan ar otru, kas ir viens no svarīgākajiem kolekcijas izveides momentiem – kad no atsevišķām notīm tiek izveidota viendabīgi plūstoša melodija. Mana sieviete dzīvo dinamiski un mīl komfortu. Viņa ir sievišķīga, bet vienlaikus arī stipra un pārliecināta par sevi,» savu veikumu raksturo Polina Samarina.

Būtiski, ka kolekcijā ir izmantoti tikai dabīgi audumi: kostīmu vilna, alpakas vilna, adīta trikotāža, āda, samts, šifons un citi. Tās sākuma elementus veido ērti apģērbi valkāšanai ikdienā: bikškostīms, svārki un mētelis no viena materiāla, kleitas - sarafāni, ko valkāt kopā ar svīteri ar augstu apkakli, kreklu vai tāpat, abpusēji valkājami, brīva piegriezuma mēteļi, kuros var ietīties kā halātā, trikotāžas kleitas - svīteri un trikotāžas jaciņas. Tāpat tiek piedāvāti arī ādas legingi no elastīgas ādas, kā arī stepētas jakas un vestes, kuru izveidē izmantoti audumi ar sastāvu, kurā iekļauta vilna, tādējādi piešķirot apģērbiem ļoti elegantu koptēlu. Kolekciju noslēdz kokteiļa un vakarkleitas un topi no vismīkstākā melnā samta un zīda, kam lieliski piestāvēs elegants mētelis vai žakete no alpakas vai vīrišķīga piegriezuma bleizeris. Viss ir ieturēts rudens – ziemas sezonai atbilstošā melni pelēkā krāsu gammā. Tērpu ģeometriskās līnijas veiksmīgi papildina arī ādas aksesuāri un metāla rotas ar akmeņiem, taču kopumā dekorējumi tiek izmantoti samērā minimāli, lai neapslāpētu apģērbu līniju un piegriezuma tīrību.

Neatņemama modes skates sastāvdaļa bija arī īpašais zāles noformējums, kurā ierasti spilgtā apgaismojuma vietā tika izmantotas pieklusinātas gaismas, kas kombinācijā ar spēcīgo mākslinieka Meic sagatavoto muzikālo pavadījumu radīja patiesi iespaidīgu un pat mistisku atmosfēru, ko klātesošie viesi ar aizrautību izbaudīja no paša sākuma līdz pat beidzamajiem mirkļiem. Par modes skates tērpu stilistisko noformējumu rūpējās talantīgā pašmāju stiliste Jūlija Verbicka, savukārt apavus nodrošināja salons Madam Bon Bon.

«Polina Samarina nenoliedzami ir spilgta un progresīva dizainere ar izteikti izkoptu stila izjūtu, un viņas pirmā kolekcija to pārliecinoši arī pierāda. Manuprāt, šī bija viena no sezonas veiksmīgākajām debijām. Jau tagad no dizaineres ar nepacietību gaidu jaunus stila eksperimentus un pārsteigumus,» viedoklī dalās izdevniecības Rīgas Viļņi modes redaktore Olga Kolotova.

«Runājot par dizaineres jauno kolekciju, viennozīmīgi jāizceļ izcilā kvalitāte, kā arī mākslinieces spēja perfekti apvienot dažādas faktūras materiālus, radot sabalansēti pārdomātu koptēlu. Oriģinālā skate mani patiesi aizrāva, un Polina Samarina noteikti būs viena no manām favorītēm arī turpmāk!» redzēto komentē žurnāla L’Officiel Latvia modes redaktore un zīmola Dace Bahmann dizainere Dace Krieviņa-Bahmane.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu