Kārlis Anitens: esmu latvietis, un man garšo tas, ko mana zeme man dod!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:DCH

Sākot jaunu izglītojošu rakstu sēriju «Izvēlies veselīgāko no neveselīgā!», aicinājām arī vairākus sabiedrībā pazīstamus cilvēkus pabeigt deviņus teikumus par veselīga dzīvesveida tēmu! Šoreiz vārds dramaturgam, režisoram un fitnesa trenerim Kārlim Anitenam.

Es ēdu veselīgi, jo... es tā esmu ēdis jau kopš bērnības. Nu… es domāju, ka ēdu veselīgi, jo īpaši nedomāju par ēšanu.

Uzgraužu burkānu un skrienu tālāk!

Mana veselīgā dzīvesveida definīcija ir... Par veselīgu dzīvesveidu es saucu tādu dzīvesveidu, kurā garīgā attīstība iet roku rokā ar fizisku attīstību, bet šiem abiem mūžīgajiem dzinējiem par degvielu kalpo svaigs gaiss un foršs uzturs. Tā ka principā varu teikt, ka man tuva ir antīkā filozofija, kur visas šīs komponentes bija līdzsvarā.

Pieci produkti/augļi/dārzeņi, kuri, manuprāt, ir visveselīgākie... man ļoti garšo svaigi dārzeņi, un mani iecienītākie ir - zirņi pākstīs, kāļi, burkāni, kāposti un brokoļi.

Lai izvairītos no E vielām produktos, es… Es īpaši ne no kā nevairos, jo man

Dieviņš pielēmis, ka tev, Kārli Aniten, visa mūža garumā negaršos mērces, majonēzes, mistiskie poļu cepumi, hotdogi utt.

Kas, manuprāt, ir visneveselīgākie produkti, kuri atrodami lielveikala plauktos... Šo jautājumu labāk uzdodiet Vellam! Viņš jums droši vien nosauks simtiem produktu. Es nezinu, jo, kā jau minēju, mani nesaista draņķi un es par tiem neinteresējos.

Kad man sagribas našķi, kas ir īpaši neveselīgs, es… Nu tad es to apēdu!

Foto: Foto:DCH

Kopš ēdu veselīgi, kāds ir mans vislielākais atklājums... Es nekad neesmu ēdis neveselīgi un produktu izvēlē esmu ļoti pieticīgs – svaigi dārzeņi un gaļa ir mani pamatprodukti jau kopš bērnu dienām. Esmu latvietis, un man garšo tas, ko mana zeme man dod.

Man ir 40 gadu, un es jūtos lieliski. Es nezinu, kā būtu, ja būtu…

Mana biežākā ēdiena recepte: sametu bļodā visdažādākos dārzeņus, piemēram, brokoļus, spinātus, biešu lapiņas, cukurzirņus pākstīs, kāļus, diedzētas redīsu sēklas. Uzleju pa virsu kefīru un aidā! Mani arī garšvielas nesaista. Nu šausmīgi neinteresanti, bet tā nu tas ir…

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu