Cimdaru septīto reizi ievēl CVK priekšsēdētāja amatā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima ceturtdien vienbalsīgi pārvēlēja Arni Cimdaru par Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītāju. Cimdars komisijas sēdē norādīja, ka «priekšā ir daudz darāmo darbu». «No visiem tiem es gribētu identificēt divus, kas risināmi neatliekami. Tie ir vēlēšanu tiesību realizēšana cilvēkiem, kuriem ir personu apliecības, bet nav pases. Tāpat jārisina jautājums ar cilvēkiem, kas ilgstoši atrodas ārzemēs, lai viņi varētu nobalsot attālināti. Tās ir divas galvenās problēmas,» viņš teica.

Iepriekš arī Saeimas Juridiskā komisija vienbalsīgi atbalstīja Cimdara pārvēlēšanu.

Kā vēsta sabiedrisko mediju portāls «lsm.lv», šim amatam Cimdaru bija izvirzījušas visas 12.Saeimas frakcijas. Nopietnus iebildumus pret viņa pārvēlēšanu šoreiz nav izteikusi neviena partija.

Centrālajā vēlēšanu komisijā Arnis Cimdars darbojas nu jau 18 gadus, 17 no tiem viņš ir komisijas priekšsēdētājs. Pirmo reizi šajā amatā viņš ievēlēts 1997.gadā.

Saeima arī atbalstīja CVK locekļu ievēlēšanu amatos.

CVK locekļu amatus ieņems Ritvars Eglājs, Aleksandrs Maļcevs, Inna Laizāne, Kārlis Kamradzis, Sniedze Sproģe, Dzintra Kusiņa un Inga Vanaga.

CVK ir deviņi locekļi, no kuriem priekšsēdētāju un septiņus pārstāvjus ievēlē Saeima. Savukārt vienu locekli no tiesnešu vidus – Augstākā tiesa savā plēnumā. Komisijas pilnvaru termiņš ir četri gadi, un kārtējām Centrālās vēlēšanu komisijas vēlēšanām jānotiek ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā pēc jaunās Saeimas sanākšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu