Ziemeļkoreja gatavojas Āzijas sporta spēlēm Dienvidkorejā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja būs pārstāvēta visās sacensībās Āzijas valstu spēlēs, kas rudenī risināsies Dienvidkorejā. Ziemeļkorejas amatpersonas Dienvidkorejas medijiem sacījušas, ka notiek darbs, lai komanda startētu tā dēvētajās Aziādes spēlēs.

Dienvidkoreja ar Āzijas olimpiskās padomes starpniecību ir ielūgusi Ziemeļkoreju piedalīties spēlēs, kas risināsies no 19. septembra līdz 4. oktobrim.

Ziemeļkoreja gan vēl nav devusi oficiālu apstiprinājumu par dalību.

Ziemeļkoreja boikotēja 1988. gada olimpiskās spēles, kas notika Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā, taču nosūtīja sportistus un atbalsta grupu uz 2002. gada Āzijas spēlēm, kas notika Pusanā.

Februārī notiek ģimeņu tikšanās vairākiem simtiem radinieku, kurus ir izšķīris Korejas karš no 1950. līdz 1953.gadam. Tā ir pirmā šāda veida tikšanās vairāk nekā triju gadu laikā.

Kā labas gribas žestu Dienvidkoreja nosūtījusi kaimiņvalstij iekārtas un medikamentus cīņai ar tuberkulozi aptuveni viena miljona ASV dolāru vērtībā un piena pulveri.

Pirmdien Dienvidkoreja piedāvāja nosūtīt vakcīnas un medicīnisko aprīkojumu palīdzot cīnīties ar mutes un nagu sērgu, kas plosās Ziemeļkorejā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu