Volkwagen izsaka 6,7 miljardu eiro piedāvājumu atlikušo Scania akciju iegādei

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scania

Vācijas autobūves kompānija «Volkwagen» nedēļas nogalē paziņojusi, ka izteiks 6,7 miljardu eiro vērtu piedāvājumu, lai iegādātos gandrīz 40% Zviedrijas kravas automašīnu ražotāja «Scania» akciju, kas tai vēl nepieder. «Volkwagen» šobrīd pieder 62,6% «Scania» akciju.

Uzņēmums pavēstījis, ka ir gatavs maksāt atlikušās akciju daļas turētājiem 200 Zviedrijas kronas (22,24 eiro) par akciju, kopējā piedāvājuma vērtībai sasniedzot 6,7 miljardus eiro.

Šis darījums tiek balstīts uz nosacījumu, ja «Volkwagen» iegūs vismaz 90% «Scania» akciju. Ja šis nosacījums tiks sasniegts, tad Vācijas autoražotājs pārtrauks «Scania» akciju kotēšanu Stokholmas fondu biržā.

«Volkwagen» jau pieder Vācijas kravas automašīnu un autobusu ražotājs MAN, bet «Scania» akcijas tika iegādātas 2000.gadā. Uzņēmums norāda, ka, pārņemot pilnu kontroli par Zviedrijas kravas automašīnu ražotāju, tas ar sadarbības palīdzību spēs ietaupīt 650 miljonus eiro gadā.

«Scania» svētdien paziņoja, ka ir nolēmusi izveidot neatkarīgu komiteju, kas sastāvēs no kompānijas valdes locekļiem, lai izvērtētu «Volkwagen» piedāvājumu.

Tikmēr «Volkwagen» vienlaikus pavēstīja, ka pērn strādājis ar 9,1 miljarda eiro tīro peļņu, kas ir par 58% mazāk nekā 2012.gadā.

Uzņēmuma pārdošanas apjoms pagājušajā gadā palielinājies par 2,2% - līdz 197 miljardiem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu