Somija izmeklēs apgalvojumus par «Nokia» tālruņu izspiegošanu (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somijas nacionālā policija izmeklēs apgalvojumus, ka telekomunikāciju firmas «Nokia» tālruņu lietotāju datus esot pieprasījusi policija bez attiecīga tiesas rīkojuma, svētdien ziņoja valsts raidsabiedrība YLE, atsaucoties uz nacionālās policijas komisāru Miko Pātero.

Šādi apgalvojumi ir izteikti laikraksta «Helsingin Sanomat» rakstā par datu noplūdēm no «Nokia» ražotajiem tālruņiem «Lumia».

«Helsingin Sanomat» svētdien ziņoja, ka šie telefoni ir pamats bažām par drošību, jo tajos izmantotās ASV firmas «Microsoft» programmatūras dēļ ir iespējama to datu nokļūšana ASV varas iestāžu rīcībā.

«Microsoft» sadarbojas ar ASV Nacionālo drošības aģentūru (NSA), par kuras veiktām elektroniskās izspiegošanas darbībām liecina Edvarda Snoudena noplūdināti dokumenti.

Tajā pašā «Helsingin Sanomat» rakstā apgalvots, ka «Nokia» reizēm ir izpildījusi Somijas policijas prasības sniegt tai lietotāju datus bez jebkāda tiesas rīkojuma. Pātero paziņoja YLE, ka viņam ir piesardzīga attieksme pret šīm laikraksta paustajām ziņām.

«Neviens no vairākiem cilvēkiem, ar kuriem es šodien kontaktējos, nav pieļāvis, ka kaut kas tāds varētu notikt. Es ceru, ka šis apgalvojums tiks tālāk paskaidrots. Neskaidri mājieni ir vissliktākie,» sacīja komisārs.

Pātero piebilda, ka ir jāizmeklē jebkurš mājiens par nelikumīgiem un nedokumentētiem datu pieprasījumiem. Ja šie apgalvojumi neapstiprināsies, izmeklēšanu nevarēs turpināt, pat ja parādītos jauna informācija, sacīja komisārs.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu