Mīts vai patiesība: vai vārāmais sāls ir veselīgāks par jūras sāli?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

TVNET sāk jaunu rubriku – mīts vai patiesība. Mūsu mērķis - ar ekspertu palīdzību noteikt, vai sabiedrībā ieciklējušies stereotipi un uzskati par ēdieniem, kas ir vai nav veselīgi cilvēku uzturam, atbilst realitātei.

Vai vārāmais sāls, ko biežāk lietojam uzturā, ir veselīgāks par jūras sāli? Šādu jautājumu TVNET uzdeva Veselības centra 4 dietoloģei un ķermeņa estētikas speciālistei Gunai Havensonei.

«Sāls ir sāls, tas nav veselīgs,» uzsver ārste.

Speciāliste skaidro, ka jūras sāls sastāvā ir vairāk joda, kas ir noderīgs bērnu un grūtnieču veselībai. Tomēr kopumā abi sāļi ir kaitīgi.

Turklāt ikdienā pieaudzis cilvēks uzņem nepieciešamo sāls daudzumu ar produktiem, ko lieto uzturā. Tāpēc par sāls nepietiekamību organismā vairumam cilvēku nav jāuztraucas.

Tiem cilvēkiem, kam ir paaugstināts asinsspiediens, īpaši nav ieteicams lietot sāli, jo tas tikai piesaista asinsritei ūdeni. Pētījumos ir pierādīts: samazinot sāls daudzumu organismā, samazinās asinsspiediens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu