PSA Peugeot Citroen apvienojas ar Ķīnas Dongfeng

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas autobūves kompānija «PSA Peugeot Citroen» trešdien paziņoja par zaudējumu kritumu un apvienošanos ar Ķīnas autoražotāju «Dongfeng Motors», kuras rezultātā uzņēmuma dibinātāji zaudēs kontroli pār kompāniju.

«PSA Peugeot Citroen» zaudējumi pērn samazinājušies līdz 2,3 miljardiem eiro, salīdzinot ar pieciem miljardiem eiro 2012.gadā.

Zaudējumu kritums galvenokārt tiek skaidrots ar izmaksu samazināšanas pasākumiem, kurus kompānija īstenoja, lai ietaupītu 1,5 miljardus eiro.

Tikmēr trešdien panāktā vienošanās paredz, ka Ķīnas valsts kontrolētā «Dongfeng» un Francijas valdība katra uzņēmumā iepludinās 800 miljonus eiro, saņemot 14% «PSA Peugeot Citroen» akciju.

Vēl 1,4 miljardus eiro paredzēts iegūt no jau esošajiem «PSA Peugeot Citroen» akcionāriem.

Savukārt Pežo ģimenei piederošā akciju daļa tiks samazināta no 25% arī līdz 14%. Pežo ģimene kompāniju kontrolējusi kopš tās izveides 1810.gadā.

Tāpat vienošanās nosaka, ka neviens no trīs lielajiem akcionāriem desmit gadus nedrīkstēs palielināt savu akciju daļu. Šis nosacījums galvenokārt paredzēts, lai ierobežotu «Dongfeng» ietekmi Francijas autoražotājā, kas nodarbina gandrīz 90 000 cilvēku Francijā.

Paredzams, ka galīgā vienošanās tiks parakstīta šā mēneša sākumā, kad vizītē Parīzē ieradīsies Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins.

«PSA Peugeot Citroen» cer, ka sadarbība ar «Dongfeng» palielinās kompānijas klātbūtni Ķīnas automašīnu tirgū.

Uzņēmuma darbību negatīvi ietekmējis automašīnu tirdzniecības apjoma kritums Eiropā, bet kompānijas finanšu pakalpojumu struktūrvienībai nācies lūgt valsts palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu