Tūkstošiem pāru Dienvidkorejā salaulāti mūnistu baznīcas ceremonijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkorejā trešdien masveidīgā laulību ceremonijā tika salaulāti tūkstošiem pāru no reliģiskās kustības «Unifikācijas baznīca», kas plašāk pazīstama kā mūnistu baznīca, bet tā bija tikai otrā šāda ceremonija pēc šīs baznīcas dibinātāja Suna Mjunga Mūna nāves 2012.gadā.

Apmēram 2500 identiski ģērbtu pāru tika salaulāti mūnistu baznīcas globālajā mītnē Gapjeongā uz ziemeļaustrumiem no Seulas.

Unifikācijas baznīca ir slavena galvenokārt ar masveidīgām laulību ceremonijām, kuras baznīcas dibinātājs Mūns vadīja galvenokārt sporta stadionos. Tajās tika salaulāti tūkstošiem mūnistu, kas lielākoties nepazina savu nākamo dzīvesbiedru, jo šos pārus bija personīgi izveidojis pats Mūns. Šādi tika salaulāti arī dažādu tautību cilvēki bez kopīgas valodas.

Mūns nomira 2012.gada septembrī 92 gadu vecumā no pneimonijas komplikācijām. Trešdien notikušo ceremoniju vadīja viņa 71 gadu vecā atraitne Haka Dža Hana.

Mūnistu baznīca ir rīkojusi masveidīgās laulības no pagājušā gadsimta sešdesmito gadu sākuma. Pirmajās ceremonijās tika salaulāti daži desmiti pāru, bet gadu gaitā šādu pāru skaits pieauga līdz tūkstošiem.

1997.gadā Vašingtonā salaulājās 30 tūkstoši mūnistu pāru, bet 1999.gadā Olimpiskajā stadionā Seulā - 21 tūkstotis pāru.

Unifikācijas baznīca, kuru Mūns nodibināja 1954.gadā Seulā un kuras oficiālais nosaukums ir Ģimeņu federācija par pasaules mieru un unifikāciju, ir viena no vispretrunīgāk vērtētajām reliģiskajām organizācijām pasaulē. Tai ir trīs miljoni piekritēju, kas tiek dēvēti par mūnistiem.

Baznīca ir izveidojusi arī biznesa impēriju, kurā ir būvniecības, mašīnbūves, pārtikas rūpniecības uzņēmumi, izglītības iestādes, mediji un pat profesionāls futbola klubs.

Mūns 1972.gadā pārcēlās uz ASV, kur 1981.gadā tika apsūdzēts par izvairīšanos no nodokļiem, tika notiesāts un pavadīja vairāk nekā gadu cietumā. 2006.gadā viņš atgriezās Dienvidkorejā.

Pēc Mūna nāves par baznīcas vadītāju kļuva viņa dēls Hjungs Džins Mūns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu