Saeimas deputātus ēnos vairāk nekā 200 skolēnu un studentu (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas deputātus un darbiniekus 12.februārī ēnos vairāk nekā 200 skolēnu un studentu no visiem Latvijas novadiem, informēja parlamenta Preses dienestā.

Jauniešiem būs iespēja klātienē iepazīt Saeimas ikdienas darbu, vērot Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas tikšanos ar Gruzijas vēstnieku, būt klāt parlamenta komisiju un frakciju sēdēs, kā arī noklausīties Saeimas priekšsēdētājas stāstījumu par parlamenta darbu un kopīgi nofotografēties uz lielajām marmora kāpnēm.

Tāpat Jēkaba ielas ēnām būs iespēja piedalīties erudīcijas konkursā un pārbaudīt savas zināšanas par Saeimu, kā arī aplūkot parlamenta reprezentācijas telpas un individuāli nofotografēties Ēnu dienas kolāžai.

Kā ierasts, visvairāk jauniešu vēlējās ēnot Āboltiņu. Kopumā bija pieteikušies 52 jaunieši, no kuriem tika izvēlētas četras ēnas. Iespēja iepazīt Saeimas priekšsēdētājas darba ikdienu būs Elīnei Dembskai no Liepājas 8.vidusskolas, Leldei Kristai Kalniņai no Ventspils 1.ģimnāzijas, Airisai Kalniņai no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, kā arī Vitālijam Markušam no Saldus profesionālās vidusskolas.

Saeimas priekšsēdētājas biedri Inesi Lībiņu-Egneri ēnos Anete Baltiņa un Līga Kone no Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas, Marija Dvorņikova no Ziemeļvalstu ģimnāzijas, Emīls Grīnbergs no Salaspils 1.vidusskolas, Ilze Hartmane no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, Anete Jēkabsone no Babītes vidusskolas, Sindija Mickus no Baldones vidusskolas, Elizabete Silkalne un Estere Vanzoviča no Rīgas Hanzas vidusskolas.

Savukārt Saeimas sekretāru Dzintaru Rasnaču ēnos Kristaps Caune no Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Laura Jesaulkova no Rīgas Stradiņa universitātes, bet Saeimas sekretāra biedru Jāni Vucānu – Krista Līga Skudra no Ventspils 4.vidusskolas.

Visvairāk ēnotāju būs no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas – 10 jauniešu, savukārt septiņi – no Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas, seši – no Jaunjelgavas vidusskolas, bet pa pieciem skolēniem būs no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, Grobiņas ģimnāzijas, Rojas vidusskolas un Dobeles Valsts ģimnāzijas.

Ēnot pieteikušies jaunieši arī no citām Latvijas skolām un augstskolām, tostarp Rīgas Stradiņa universitātes, Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Lauksaimniecības universitātes.

Saeima jau sesto reizi kļūs par ēnu devēju, un šajā laikā parlaments atzīts par vienu no populārākajām ēnošanas vietām Latvijā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu