Modes trends: uzacis!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Acis mēs dēvējam par dvēseles spoguli. Arī uzacīm beidzot ir doti skaisti apzīmējumi – uzacis esot mūsu prāta un enerģijas karte. Vai zināji, ka arī sieviešu uzacu izliekumā ir modes trendi?

Atceries 90. gadu minimālistisko stilu ar Keitas Mosas perfektajām uzacu līnijām vai šā gadsimta sākumu ar bezuzacu kultu, kas sasniedza kulmināciju filmā «Meitene ar pūķa tetovējumu» – pilnīgi noskūtas uzacis. Lai uzsvērtu sievietes dumpinieces dabu, noskūtās uzacu vietas tika mākslinieciski iezīmētas dažādās krāsās.

Lielāka uzmanība uzacīm, nevis acīm

Šobrīd modē ir dabiskas uzacis un, jo tās kuplākas, jo labāk! Paskaties uz pieprasīto modes seju – Karu Delavinju.

Foto: Reuters/ScanPix

Ik pa laikam vēsturē tiek ievērotas un ir pieprasītas sejas ar izteiksmīgām uzacīm – Frīda Kalo, Marija Kallasa, Odrija Hepberna, Sofija Lorēna.

Sejas lasītāja un fen šui meistare Prija Šīra žurnālam «Marie Clair» saka, ka

uzacis atspoguļo mūsu seksuālo enerģiju, mūsu attiecības ar partneriem,

mūsu spēku, darba stilu un pat karjeras izredzes. Piemēram, kuplas uzacis, kā Karai Delavinjai, nozīmē vīrišķā hormona pārpilnību sievietes organismā un augstu seksualitātes līmeni.

Prija tomēr brīdina: ja nu kuplo uzacu īpašnieces nolemj tās mazliet apcirpt, jārēķinās, ka mainās ne tikai sejas vaibsti, bet arī mūsu iekšējā būtība. Paturiet prātā, ka, padarot uzacis šaurākas un graciozākas, mēs varam samazināt savu vīrišķo enerģiju, vairāk iegūstot sievišķīgo. Tomēr viņa iesaka vairāk skatīties, kā uzacu samazināšana ietekmē kopējo sejas izteiksmi. «Ja jums ir lielas acis, tad tomēr labāk paturiet biezākas uzacis. Visam jābūt sabalansētam; ja izjauksiet balansu sejā, tas var izjukt arī jūsu dzīvē.»

Katrs laikmets ar uzacīm ir uzsvēris atšķirīgas vērtības


Un izrādās, ka uzacu retināšana vai dabiska uzacu matiņu izkrišana padara mūsu sejas vecākas. Tāpēc, ja vēlies mainīt uzacu formu, tas jādara ļoti uzmanīgi, labāk ir doties pie profesionāla kosmetologa, kurš spēs novērtēt, vai un kā mainīt uzacu formu
Savukārt Hārvarda psiholoģijas profesors, grāmatas «Survival of the Prettiest: The Science of Beauty» autors Nensijs Etkofs (Nancy Etcoff, Ph.D), pētot sievietes skaistuma etalonu cauri gadsimtiem, ir konstatējis, ka

uzacis ir vienīgā pieļaujamā apmatojuma vieta sievietes sejā.

Viņš arī atklājis, ka katrs laikmets ar uzacīm ir uzsvēris atšķirīgas vērtības. Renesanses sievietēm bija gandrīz nemanāmas uzacis, pastiprinot šķīstības un nevainīguma pieprasījumu. Savukārt 18. gadsimta revolūcijas pieprasīja stipras personības, tātad – kuplas uzacis. Lai pielāgotos modes prasībām, dāmas pat līmēja uzacu vietā peļu spalvas.

Analizējot mūsdienu uzacu modes fenomenu, profesors saka, ka

šobrīd virzāmies prom no izteiktas sievišķības uz vairāk unisex tēlu.

Taču, saglabājot uzacs izliekumu, mēs panākam lielisku balansu starp sievišķo un vīrišķo. Šādu uzacu īpašnieces izskatās nobriedušas un mazliet agresīvas.

Sagaidām jauno modes sezonu – nobriedušu un mazliet agresīvu!

Rakstu sagatavoja Kosmetoloģijas koledža

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu