Slimnīcas nespēj samaksāt jaunākajam personālam pat minimālo algu (137)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Minimālā darba alga zemākajam medicīnas personālam Latvijas slimnīcās ir 239 eiro likumā noteikto 320 eiro vietā, pastāstīja Latvijas Slimnīcu biedrības (LSB) vadītājs Jevgēņijs Kalējs.

Kalējs sacīja, ka šāda situācija izveidojusies

«principā visās» slimnīcās.

Viņš skaidroja, ka pērn gada nogalē pieņemtajos Ministru kabineta noteikumos «Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība» iekļautais atalgojums jaunākajam medicīnas personālam neatbilst valstī noteiktajai minimālajai algai, kā arī pašreizējais slimnīcu līguma apjoms nenodrošina minimālās algas pieaugumu.

«Ievērojot visus normatīvos aktus, minimālā alga zemākajam personālam ir 168 lati (239 eiro) likumā noteikto 225 latu (230 eiro) vietā,» sacīja Kalējs, vienlaikus uzsverot, ka šis jautājums būtu jārisina valdībai kopumā, nevis vienai Veselības ministrijai - tas vairāk neesot ministrijas jautājums.

«Mēs noteikti

vērsīsimies pie valdības vadītājas,

pirmkārt, lai risinātu šo jautājumu un, otrkārt, lai uzzinātu, kā viņi plāno pildīt valdības deklarāciju, nodrošinot finansējuma palielināšanu veselības nozarei,» teica Kalējs.

Tikmēr piektdien, 31.janvārī, LSB paredzēta tikšanās ar Veselības ministrijas speciālistiem. Tajā plānots runāt par rīcības plāna izstrādi veselības nozares budžeta palielināšanai.

Kā iepriekš paziņojumos plašsaziņas līdzekļiem skaidrojis LSB vadītājs, valsts budžetā piešķirtie papildu līdzekļi minimālās algas paaugstināšanai nenodrošina algu pieaugumu visam ārstniecības personālam, bet ļauj paaugstināt atalgojumu tikai tiem darbiniekiem, kuri jau saņem pakalpojuma tarifā noteikto minimālo algu.

    Komentāri (137)CopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu