Dombrovskis simboliski nodod valdības vadību Straujumai (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saeimas kanceleja

Līdzšinējais premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») trešdien Ministru kabinetā simboliski nodeva valdības vadību jaunajai Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai («Vienotība»).

Dombrovskis pasniedza Straujumai ziedus un vēlēja panākumus. «Straujumas kundzei novēlu turpināt tos darbus, kas ir iesākti šajās valdībās. Novēlu vēl labāk veikt tos darbus, kas šai valdībai un koalīcijai līdz galam nav izdevušies. Un tiešām panākumus, jo valdības vadītāja panākumi ir visas valsts panākumi,» viņš sacīja.

Foto: Saeimas kanceleja

Savukārt jaunā premjere teica, ka Dombrovskis ir pacēlis Ministru prezidentu latiņu un, viņasprāt, ir bijis labākais valdības vadītājs Latvijas vēsturē. Viņa uzsvēra, ka Dombrovska vadītā valdība strādāja «ļoti sarežģītos apstākļos», kad bija gan ekonomiskā, gan finanšu krīze, bet Dombrovskim izdevies Latviju padarīt par vienu no tām valstīm, kurām pašlaik ir viena no straujāk attīstītajām ekonomikām.

«Es gribētu, lai manas valdības laikā mēs turpinātu šo efektīvo makroekonomikas kursu, bet man gribētos arī, lai mēs pievērstos iekšzemei. (..) Paldies par uzticību,» viņa sacīja.

Jau vēstīts, ka Saeima trešdien apstiprināja jauno valdību Straujumas vadībā.

Dombrovskis atkāpās, uzņemoties politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju, kurā gāja bojā 54 cilvēki.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu