Krievijas vicepremjers: Krievi ir gatavi Putina dēļ badoties

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievi ir gatavi pārdzīvot pašreizējo ekonomikas krīzi, pat samierinoties ar mazāku pārtikas daudzumu, un saliedēties ap prezidentu Vladimiru Putinu, piektdien paziņoja Krievijas premjerministra vietnieks Igors Šuvalovs.

Uzstājoties Davosā notiekošajā Pasaules Ekonomikas forumā (WEF), Šuvalovs norādīja, ka Rietumu sankcijas esot krievus saliedējušas ap savu līderi un tas palīdzēšot īstenot sāpīgas reformas.

«Mēs savā valstī izturēsim visas grūtības, ēdīsim mazāk pārtikas, lietosim mazāk elektrības (..), taču, ja jutīsim, ka kāds no ārpuses pret mūsu gribu vēlas nomainīt mūsu līderi (..), mēs būsim vienotāki nekā jebkad iepriekš,» paziņoja Krievijas vicepremjers.

Viņš piebilda, ka Rietumi vienkārši nesaprotot «krievu mentalitāti» un ka ekonomiskā krīze un sankcijas nespēšot iedragāt Putina pozīcijas un mainīt viņa nostāju Ukrainas jautājumā.

«Ja krievs izjūt ārējo spiedienu, viņš nekad nenodod savu līderi,»

uzsvēra Šuvalovs, kurš tiek uzskatīts par vienu no bagātākajiem cilvēkiem Kremļa galmā.

Tajā pašā laikā viņš bija spiests atzīt, ka tā ir tikai šķietamība, ka pašreizējā krīze Krievijā ir vieglāka nekā 2009.gadā. «Patiesībā mēs jau esam situācijā, kad ieejam krīzē, kas būs ilgāka un sarežģītāka,» sacīja vicepremjers.

Viņš norādīja, ka

šis gads ekonomikai patiesi būs «smagas piezemēšanās» gads

un ka cilvēkiem nāksies pieņemt «jauno realitāti».

Taču valdība spēšot īstenot nepieciešamās reformas, jo «konsolidācija un smagi iekšējie un ārējie apstākļi ir labs starta laukums», uzsvēra Šuvalovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu