ASV raidorganizāciju padomes šefs Krievijas propagandu pielīdzina «Islāma valstij»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix. Kolāža: Toms Ostrovskis/TVNET

ASV Raidorganizāciju padome tikusi pie jauna vadītāja, un viņš ir noskaņots kareivīgi. Andrjū Leks Krievijas propagandu drosmīgi piemin vienā kontekstā ar Islāma Valsts darbību un komunistisko Ķīnu. Leks ir pārliecināts, ka viņa vadītajai organizācijai izdosies mainīt pašreizējo «informācijas kara» gaitu, starptautiskajā arēnā apsteidzot Krieviju un Ķīnu.

ASV Raidorganizāciju padome ir struktūra, kuras ikgadējais budžets sasniedz 700 miljonus ASV dolāru, un tās varā ir mainīt to, ko pasaule domā par Amerikas Savienotajām Valstīm. Tās pārziņā citastarp ir arī ASV valdības atbalstītie ziņu mediji, kuru vidū ir «Voice of America», «Radio Free Europe / Radio Liberty», «Middle East Broadcasting Networks» un «Radio Free Asia».

Krievija pēdējos gados mērķtiecīgi ieguldījusi milzu resursus dažādos starptautiskos medijos ar mērķi izplatīt Kremļa idejas un interpretāciju par notikumiem pasaulē. Oficiāli tas tiek skaidrots ar nepieciešamību aktīvi stāties pretī Amerikas dominancei starptautiskajā informācijas telpā, taču neoficiāli ir skaidrs, ka tas ir veids, kā šķelt Rietumu sabiedrību Kremļa interesēs.

«Mēs patlaban saskaramies ar virkni izaicinājumu, kurus rada tādas vienības kā «Russia Today», kura aktīvi darbojas, izplatot savu viedokli, «Islāma Valsts» Tuvajos Austrumos un tādi grupējumi kā «Boko Haram». Esmu stingri pārliecināts, ka aģentūrai ir ietekme uz šiem izaicinājumiem,» intervijā «NY Times» pēc stāšanās amatā paziņojis Leks.

«Man ir cerības: ja mēs atpaliekam no Krievijas un Ķīnas [informācijas karā], un tas ir liels «ja», tas mainīsies,» izteicās Leks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu