Vairāk nekā 50% krievu Staļinu vērtē pozitīvi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā 50% krievu asiņainā tirāna Staļina lomu valsts vēsturē vērtē pozitīvi, liecina Levadas centra rīkotās aptaujas dati.

Uz jautājumu «kā jūs uzskatāt, kādu lomu Staļins spēlējis mūsu valsts vēsturē» 16% atbildējuši - «neapšaubāmi pozitīvu», 36% - «drīzāk pozitīvu», 21% - «drīzāk negatīvu», 9% - «neapšaubāmi negatīvu», bet 19% bijis grūti atbildēt.

Izsakoties par PSRS kompartijas ģenerālsekretāra Leonīda Brežņeva valdīšanas laiku, 28% norādījuši, ka sākotnēji tas bijis labklājības periods, kas pārvērties par «stagnāciju», un tas savukārt novedis pie valsts izjukšanas.

22% Brežņeva valdīšanas gadus uzskata par labklājības periodu, 19% uzskata, ka šajā laikā valstij bijušas nopietnas problēmas, bet līdz izjukšanai valsti novedis Mihails Gorbačovs un «demokrāti», par «stagnāciju» Brežņeva laikus uzskata 18% Krievijas iedzīvotāju, bet 14% bijis grūti atbildēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu