Londonā streiko tūkstošiem autobusu vadītāju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tūkstošiem Londonas autobusu vadītāju otrdien rīko vienas dienas streiku, protestējot pret darba samaksu un apstākļiem, tādēļ atlikušajos autobusos, vilcienos un metro Lielbritānijas galvaspilsētā veidojās liela drūzma.

Arodbiedrība «Unite», kas pārstāv vairāk nekā 27 tūkstošus autobusu vadītāju, aicina noteikt vienotu algu dažādu autobusu operatoru šoferiem. Līdzīga sistēma ir ieviesta metro vadītājiem.

Pašlaik Londonas autobusu vadītājiem ir vairāk nekā 80 dažādas darba samaksas likmes, tādēļ atšķiras to darba samaksa stundā, norādīja arodbiedrība.

Pārpildīta metro stacija Londonas centrā
Pārpildīta metro stacija Londonas centrā Foto: AFP/LETA

Londonas transporta uzņēmums «Transport for London» (TfL) brīdināja, ka pakalpojumu sniegšana normālā ritmā atgriezīsies trešdien.

«Londonas autobusu operatori ir guvuši miljoniem lielu peļņu, samazinot darba samaksu un atsakoties risināt samaksas nevienlīdzību galvaspilsētas autobusos,» sacīja «Unite» Londonas reģionālais vadītājs Veins Kings.

«Autobusu kompāniju direktori bauda loteriju laimestiem pielīdzināmas algas, bet autobusu vadītāji par vienu un to pašu darbu vienā un tajā pašā maršrutā nostājas viens pret otru par atšķirīgām darba samaksas likmēm,» viņš piebilda.

Tādos transporta mezglos kā Viktorijas stacija Londonas centrā otrdien vērojama ļaužu burzma, pārējam sabiedriskajam transportam cenšoties pārvadāt 6,5 miljonus pasažieru, kas ik dienu Londonā izmanto autobusu pakalpojumus.

Londonas mērs Boriss Džonsons kritizēja streiku un aizstāvēja dažādas algas likmes.

«Ir ļoti, ļoti saprātīgi, ka algas likmes Londonā ir dažādas. Ir atšķirīgas darba vides, dažādi darba tirgi pilsētā,» paskaidroja mērs sabiedriskās raidorganizācijas BBC radiostacijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu