TVNET Ziemassvētki pie «Dzeguzītes» bērniem Iršos (20)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Kā jau katru gadu - arī šogad TVNET ar jūsu, mīļie lasītāji, sarūpētajām dāvanām devās uz kādu no Latvijas bērnunamiem. Šogad iepriecinājām ģimenes krīzes centra un bērnunama «Dzeguzīte» mazos iemītniekus. Paldies jums, lasītāji, par labestību un nesavtību, esot par kāda bērniņa Ziemassvētku vecīti!

Šā gada TVNET labdarības akcija «Sagādā prieku» tika veltīta bērnunama-patversmes «Dzeguzīte» 30 bērnu priekam. Patlaban Ģimenes krīzes centrā/bērnunamā «Dzeguzīte» mitinās 30 bērni vecumā no 2 līdz 19 gadiem, kuriem tad arī tika nogādātas jūsu sagādātās dāvanas. Bērnunams ir izveidots ar mērķi nodrošināt bāreņu un bez vecāku gādības palikušo bērnu diennakts aprūpi, dzīvesvietu, sociālo rehabilitāciju, kā arī veicināt bērna un ģimenes atkalapvienošanos vai jaunas ģimenes iegūšanu. Te darbojas arī atbalsta nodaļa, kas ir izveidota ar mērķi sniegt īslaicīgu (līdz 6 mēnešiem) psiholoģisku, sociālu un cita veida palīdzību krīzes situācijā nonākušām personām - bērniem no dzimšanas brīža, ģimenēm ar bērniem un jauniešiem, veicinot psiholoģiskās un sociālās stabilitātes atgūšanu. «Dzeguzītē» ir arī pirmsskolas grupiņa un sociālā pansija.

«Dzeguzīte» direktore Inga Ķieģele un TVNET galvenā redaktore Zita Lunde
«Dzeguzīte» direktore Inga Ķieģele un TVNET galvenā redaktore Zita Lunde Foto: TVNET

http://www.dzeguzite.lv/

Brīvajā laikā, kad bērni neapmeklē skolu, viņiem ir iespēja darboties trenažieru zālē, kokapstrādes darbnīcā, spēlēt dažādas galda spēles, darboties ar datoriem, izmantot velosipēdus, sportot Iršu sporta hallē, piedalīties kino vakaros, doties piknikos, pārgājienos, apmeklēt tuvējās apkārtnes izklaides pasākumus.

"Dzeguzīte" iemītnieces un TVNET sieviešu sadaļas redaktore Gerda Pulkstene
"Dzeguzīte" iemītnieces un TVNET sieviešu sadaļas redaktore Gerda Pulkstene Foto: TVNET

Mūs uzņēma ģimenes krīzes centra un bērnunama «Dzeguzīte» direktore Inga Ķieģele un sociālā pedagoģe Ina Šlesere, un tieši sirsnīgā atsaucība un entuziasms nevilcinoties lika pieņemt lēmumu, ka šogad dosimies pie šiem bērniem uz Kokneses novadu, Iršiem svinēt Ziemassvētkus!

Foto: TVNET

Ziemassvētku vecīši piesakās divās dienās!

Saņemot no «Dzeguzītes» bērnu vēstulītes Ziemassvētku vecītim, tās publicējot, gaidījām jau pirmos «Ziemassvētku vecīšu» pieteikumus. Neticami, bet divu dienu laikā jau visiem bērniem šie labdari pieteicās – vēl vairāk, jau zvanīja, vai nevar vēl ko atnest uz redakciju, lai nodotu bērniņiem.

Paciņas uz Rīgu ceļoja pat pa pastu - gan no Latvijas pilsētām, gan pat no Norvēģijas.

Sarunās ar lasītājiem izrādās, ka šis nav pirmais gads, kad vieni piesakās, daži tieši gaidījuši, lai nenokavētu iespēju dāvināt. Mīļš paldies, lasītāji, ka palīdzējāt iepriecināt šo bērnu sirsniņas un padarīt mūsu visu svētkus gaišākus!

Foto: TVNET

Ziemassvētki ar rūķu meiteni un sirsnīgām dziesmām

Pirms tika pasniegtas nepacietīgi gaidītās dāvanas, mēs visi kopīgiem spēkiem uzbūrām īstu Ziemassvētku atmosfēru! Saņemot dāvanu, katram bērniņam bija iespēja ko vēlēties, saķerot rūķu meitenes brīnumu bumbuli. Mēs cieši ticam, ka šī vēlēšanās noteikti piepildīsies!

Foto: TVNET
Mums līdzi devās pašmāju dziedātāja Katy Tindemark, kura aktīvi iesaistīja bērnu rotaļās

un visiem zināmās un iemīļotās dziesmās. Bērni, saņemot dāvanas, gan skaitīja pantiņus, gan dziedāja dziesmiņas. Kāds drosminieks pat demonstrēja savas prasmes bītboksā.

Foto: TVNET

Pasākumā bija pulcējušies arī vecie ļaudis, kuri šeit mitinās. Paldies «Skrīveru saldumiem», ar kuru starpniecību gan bērni, gan seniori tika pie svētku gardumu paciņām.

Foto: TVNET

Dāvanu saņemšanas prieks!

Ieraugot dāvanas, daudzi bērni nespēja slēpt sajūsmu - pat spiedzot un priekā lēkājot! Mašīnas, skaistas lelles, poniji, spēles, grāmatas un vēl, un vēl - visas šīs lietas saņemot, bērni cieši, cieši tās steidza piekļaut pie krūtīm. Tas satraukums actiņās un apmierinājuma pilnais smaids - tā ir lielākā dāvana! Šis prieks ir vienmēr gaidīts no mazākajiem rakariem, bet šeit arī pusaugu meitenēm sāka straujāk sisties sirsniņa, kad viņas ieraudzīja jūsu sagādātās dāvanas. Tās atverot, pusaudži satraukti viens otram rādīja, ka dāvanā ir tieši tas, kas ļoti bijis kārots un arī nepieciešams. Aizkustinoši, ka arī jau it kā no rotaļām izaugušas pusaudzes bija ļoti vēlējušās lielus lāčus, ko ņemt blakus... Rast mīļumu sev vienmēr līdzās! Tāpat bikses, zābaki, sporta kedas, smaržas, rotaslietas - tas viss tagad ieņems goda vietu viņu garderobē. Kāda meitene nespēja valdīt asaras ieraugot, cik liela ir viņas dāvana.

Viņa raudāja un aizkustinājumā sākumā negribēja šo dāvanu pieņemt, jo nespēja noticēt, ka tā tiešām ir viņai.

Diemžēl šo bērnu un jauniešu dzīvēs šādas dāvanas ir retums vai pat tādu nav vispār.

Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET
Tomēr visvairāk jau te tiek gaidīta mīlestība un ģimenes siltums, kurš šiem bērniem ir negodīgi atņemts.

Ja adoptēšana nav iespējama, jūs varat kļūt kaut vai par viesģimeni vai ciemata draugu, apciemojot bērnus brīvdienās, kopīgi pavadot laiku un daloties pieredzē. Jūs varat arī būt mentors kādam no vecākajiem bērniem, kas meklē savu dzīves ceļu.

TVNET kopā ar saviem lasītājiem un citiem labiem draugiem ir atradis savu Ziemassvētku sajūtu un tā ir - došanas un dāvināšanas prieks!

Novēlam šajos Ziemassvētkos katram atrast savu svētku sajūtu!
Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu