Ekvadoras indiāņi ieņēmuši naftas atradni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bruņoti Amazones baseina indiāņi trešdien ieņēma naftas atradni Ekvadorā, apturot naftas ieguvi un iesaistoties sadursmē ar karavīriem, kuri pēc tam atkaroja šo atradni, ceturtdien paziņoja Aizsardzības ministrija.

Naftas atradni ieņēma vaorani cilts indiāņu grupa, bruņojusies ar šķēpiem, lodēšanas caurulēm un šaujamieročiem. Viņi izlaupīja un postīja atradni, paralizējot ražošanu.

Atradne pieder Brazīlijas enerģētikas grupas «Synergy» meitsabiedrībai «Petrobell» un atrodas Pastasas provincē valsts dienvidaustrumos. Parasti tajā tiek iegūti apmēram 3200 barelu naftas dienā.

Amatpersonas paziņoja, ka bija nepieciešama militāra iejaukšanās, «lai aizsargātu civiliedzīvotājus». Sadursmju gaitā tika ievainoti seši karavīri un tika aizturēti septiņi indiāņi.

Līdzīgs incidents, kad vaorani indiāņu grupa ieņēma kādu «Petrobell» naftas atradni, notika arī 2011.gada martā.

Ekvadorā, kas ir mazākā Naftas eksportētājvalstu organizācijas (OPEC) dalībvalsts, pērn no janvāra līdz oktobrim tika iegūti 555 tūkstoši barelu naftas dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu