Eštone pauž gandarījumu par Hodorkovska atbrīvošanu (25)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienības (ES) augstā pārstāve Ketrina Eštone paudusi gandarījumu par Kremļa kritiķa un bijušā naftas magnāta Mihaila Hodorkovska atbrīvošanu no cietuma, piektdien pavēstīja ES delegācija Krievijā.

«ES augstā pārstāve pauž gandarījumu par Hodorkovska atbrīvošanu no cietuma pēc apžēlošanas,» teikts paziņojumā.

Eštone arī ar prieku uzņēmusi ziņu par Krievijā sakarā ar konstitūcijas 20.gadadienu pasludināto amnestiju.

Gaidāmā «Bolotnaja lietas» figurantu, kā arī pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieču atbrīvošana un «Greenpeace» aktīvistu lietas slēgšana varētu kļūt par pozitīviem soļiem, norādīja Eštone.

Augstā pārstāve arī paudusi cerību, ka tuvākajā laikā visi tie, uz kuriem attiecas amnestija, tiks atbrīvoti, un viņiem izvirzītās apsūdzības atsauktas, apliecināja Eštones preses sekretārs.

Piektdien Krievijā no apcietinājuma atbrīvotais Hodorkovskis jau ieradies Berlīnē, paziņoja Vācijas Ārlietu ministrijas pārstāvis.

Hodorkovskis, kurš savulaik bija bagātākais cilvēks Krievijā, cietumsodu izcieta kolonijā netālu no Segežas pilsētas Karēlijas ziemeļu daļā.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien parakstīja dekrētu par Hodorkovska apžēlošanu.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu