Policija uzsākusi konsultācijas ar ASV par Čalovska izdošanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Policija uzsākusi konsultācijas ar ASV dienestiem par Denisa Čalovska izdošanu, kuru ASV apsūdz kibernoziegumos, intervijā Latvijas Televīzijas «Rīta Panorāma» sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

«Mēs esam uzsākuši konsultācijas ar attiecīgajiem ASV dienestiem. Kad tiks saņemta informācija par kārtību, ja nebūs cita situācija, kāda tā ir pašreiz, tad mēs gatavojam jautājumu par viņa izdošanu,» sacīja Ķuzis.

Kad varētu notikt izdošana, esot grūti prognozēt, «nav no mums atkarīgs».

Jau ziņots, ka Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) nav pieņēmusi tālākai izskatīšanai Čalovska sūdzību par izdošanu.

ASV Čalovski apsūdz kibernoziegumos, skarot vairāk nekā miljons datoru visā pasaulē, tostarp apmēram 40 tūkstošus datoru ASV. Ar Čalovska līdzdalību izstrādātais datorvīruss «Gozi» inficējis arī apmēram 190 ASV Nacionālās aviācijas un kosmosa pārvaldes NASA datorus. Ar vīrusa palīdzību tikusi iegūta informācija, tostarp paroles, kas ļāvis ielauzties banku kontos un nozagt naudu miljoniem latu vērtībā, liecina apsūdzība.

Čalovskis savu vainu neatzīst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu