Russo Baltic Racing atkal dodas uz Montekarlo (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Birkenfelds

«Russo Baltic Racing Team» («RBR-Team») komanda četru ekipāžu sastāvā jau pēc mēneša dosies uz vēsturisko ralliju «Monte Carlo Historique 2014».

«Monte Carlo Historique 2014» rallijā dosies četras «Russo Baltic Racing Team» ekipāžas:

1. Ilja Kašins/Krišjānis Caune;

2. Mihails Tjurins/Edgars Svencis;

3. Aleksandrs Gensis/Igors Cagajevs;

4. Dmitrijs Lukovnikovs/Sergejs Kuzins.

Foto: Raimonds Birkenfelds

Tjurins un Svencis brauks ar 1964. gada izlaiduma «Jaguar MK2» sedanu, bet pārējie – ar 1968. gada izlaiduma «Jaguar E-Type».

«Russo Baltic Racing Team» komandas ekipāžas startēs 22. janvārī no Reimsas (Francija) un finišēs 25. janvārī Montekarlo.

Pēc «RBR Team» īpašnieka un pilota I. Kašina vārdiem, viens no grūtākajiem rallija etapiem būs pats pirmais – nakts posms.

«Rallija «Monte-Carlo Historique» starts parasti notiek plkst. 20.00, un pēc tam dalībniekiem jābrauc gandrīz diennakti bez pārtraukuma un atpūtas. Vēl grūtāk ir mehāniķiem – mašīnas taču jāsagatavo kārtējam posmam laicīgi. Tātad atpūsties viņiem sanāk vēl mazāk,» saka Kašins.

Foto: Raimonds Birkenfelds

«Russo Baltic Racing» direktors Andris Štāls uzsver, ka ne tikai pilotu, stūrmaņu un mehāniķu meistarība spēlē galveno lomu rallijā. Pēc viņa teiktā, svarīgi ir arī tas, kā ir aprīkots auto.«RBR-Team» jaguāru dzinējos, piemēram, būs speciāla klasiskajiem automobiļiem paredzēta eļļa.

«Ja ekipāža tiešām grib uzvarēt, viņiem noteikti ir vairāk iespēju izdarīt to, it īpaši salīdzinājumā ar dalībniekiem, kuri vienkārši atbraukuši uz Montekarlo pavizināties. Jā, būs grūti - mēs negulēsim diennaktis, brauksim pa bīstamiem kalnu ceļiem, riskēsim. Bet tā ir īsta bauda cilvēkiem, kuriem ir benzīns asinīs,» stāsta «Russo Baltic Racing» stūrmanis Krišjānis Caune.

Latvijas-Krievijas komanda «Russo Baltic Racing» ir «Rallye Monte-Carlo Historique» uzvarētājs savā klasē 2012. un 2013. gadā, ka arī ikgadējais «Coupe des Alpes», «Niege at Glace», «Rallye des Princesses», «Milano-Sanremo», «Gran Premio delle terre do Canossa» dalībnieks.

Papildu informācija

«Rallye Monte-Carlo Historique» notiek katru gadu kopš 1998. gada, un janvārī sacensības notiks jau 17. reizi. Retro rallijā var piedalīties tikai tie oldtaimeri, kuru analogi piedalījās «Rallye Monte-Carlo» laika posmā no 1955. līdz 1980. gadam. Šogad rallijā piedalīsies vairāk nekā 300 automašīnas.

«Jaguar E-Type» – sportisks auto, kuru kompānija «Jaguar» ražoja no 1961. līdz 1974. gadam. Šis modelis nereti tiek uzskatīts par vienu no skaistākajiem auto pasaulē. «Russo Baltic Racing Team» mašīnas ir aprīkotas ar astoņcilindru dzinējiem, kuru apjoms ir 4,2 litri. Maksimālais ātrums – 250 km/h, bet paātrinājums no 0 līdz 100 km/h – 7 sekundes.

«Jaguar Mark 2» (MK2) – komfortabls biznesa klases limuzīns, kuru ražoja no 1959. līdz 1967. gadam. Viens no dinamiskākajiem un stilīgākajiem «jaguāriem» markas vēsturē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu